Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Správy zo sveta / zahraničia

Do Dúmy už smeruje tím expertov na chemické zbrane, Rusko označilo zdržanie za neakceptovateľné












BEJRÚT 21. apríla (WebNoviny.sk) - Ruské ministerstvo zahraničia oznámilo, že medzinárodný tím expertov už smeruje na miesto údajného chemického útoku v sýrskom meste Dúmá. Inšpektori z Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW), ktorí pricestovali do Sýrie pred niekoľkými dňami, museli čakať v metropole Damask a do Dúmy ich doteraz nepustili.

Hovorkyňa ministerstva Marija Zacharovová v sobotňajšom stanovisku uviedla, že tím už odišiel do mesta a zdržanie odsúdila ako "neakceptovateľné".

Odporúčame:
Sýrska protivzdušná armáda zostrelila rakety mieriace na leteckú základňu

Inšpektori pricestovali do Sýrie už v sobotu, no podľa generálneho riaditeľa OPCW Ahmeta Üzümcüa ich ruskí a sýrski predstavitelia odmietli pustiť do Dúmy z dôvodu "pretrvávajúcich bezpečnostných problémov". Námestník ruského ministra zahraničia Sergej Riabkov odôvodnil nevpustenie inšpektorov do mesta, naopak, tým, že im chýbalo povolenie zo strany sekretariátu OSN, čo však OSN poprela.

Rusko odmieta tvrdenia Západu, že za údajným útokom zo 7. apríla stojí sýrsky režim. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) si vyžiadal vyše 40 obetí a viac ako 500 zranených.





Viac k témam: chemický útok, Dúmá, Organizácia pre zákaz chemických zbraní OPCW, Rusko, Sýria
Zdroj: Webnoviny.sk - Do Dúmy už smeruje tím expertov na chemické zbrane, Rusko označilo zdržanie za neakceptovateľné © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia