Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hokej

Sú známe nominácie na Lady Byng Trophy, O’Reilly má šancu získať cenu za fair-play po druhýkrát












NEW YORK 21. apríla (WebNoviny.sk) - Aleksander Barkov z tímu Florida Panthers, William Karlsson z Las Vegas Golden Knights a Ryan O'Reilly z Buffala Sabres sú finalistami na zisk Lady Byng Trophy určenej pre najslušnejšieho hráča so športovým duchom a zmyslom pre fair-play v zámorskej hokejovej NHL. Víťaz bude známy 20. júna na tradičnej slávnosti NHL Awards v Las Vegas.

Barkov si pripísal v základnej časti 78 bodov za 27 gólov a 51 asistencií. V 79 zápasoch si odsedel na trestnej lavici sedem dvojminútových trestov, celkovo tak zaznamenal iba 14 trestných minút. Mohol by sa stať druhým hráčom "panterov", ktorý by získal túto trofej, keď ju v roku 2012 dostal obranca Brian Campbell.

Odporúčame:
Video: Winnipeg po 31 rokoch vyhral sériu v play-off, Pittsburgh a Nashville nevyužili mečbal

Karlsson inkasoval v 82 zápasoch 12 trestných minút, najmenej spomedzi 40 najlepších strelcov ligy. Dvadsaťpäťročný švédsky útočník bol rovnako na čele štatistiky plus/mínus, keď v základnej časti nazbieral 49 plusiek.

O'Reilly už získal Lady Byng Trophy v roku 2014 ešte ako hráč Colorada Avalanche. Počas základnej časti nazbieral iba dve trestné minúty, najmenej zo všetkých hráčov, ktorí odohrali aspoň 41 zápasov. Dvadsaťsedemročný center Buffala bol najlepší v počte vyhraných vhadzovaní, bol v nich úspešný 1274-krát. Je to najviac od sezóny 1997/1998, keď začali sledovať túto štatistiku. Pred ním získal túto trofej v drese "šablí" Gilbert Perreault v sezóne 1972/1973. Viac tu.





Viac k témam: Cena fair-play, hokej, Lady Byng Trophy, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Sú známe nominácie na Lady Byng Trophy, O’Reilly má šancu získať cenu za fair-play po druhýkrát © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia