Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Tenis

Aktualizované: Nadal získal rekordný 11. titul v Monte Carle, v rebríčku ostáva pred Federerom














  • aktualizované 22. apríla 19:58




MONTE CARLO 22. apríla (WebNoviny.sk) - Španielsky líder svetového rebríčka a obhajca trofeje Rafael Nadal zvíťazil za 94 minút 6:3, 6:2 nad Japoncom Kei Nišikorim v nedeľňajšom finále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex v monackom Monte Carle.

Tridsaťjedenročný ľavoruký Malorčan Nadal získal svoj 11. titul v kniežatstve, čo je absolútny rekord tzv. otvorenej éry, a zostane na čele singlového renkingu k 23. aprílu pred Švajčiarom Rogerom Federerom.

Prvý Nadalov dokončený turnaj v roku



Nadal od sezóny 2017 má na konte okrúhlych desať primátov z Barcelony aj parížskeho grandslamového Roland Garros - zhodne tiež na "svojej" antuke (v katalánskej metropole sa predstaví budúci týždeň). Druhý v tomto smere je spomenutý Federer s desiatimi prvenstvami na tráve v Halle.

"Je to veľmi zvláštne, 11 titulov, neskutočné. Ťažko si to vôbec predstaviť, ale stále tvrdím, ak som to dokázal ja, môže to zopakovať ktokoľvek po mne. Nie je to však jednoduché. Naozaj neviem, ako sa mi to podarilo, toľké roky bez chyby. V ostatných týždňoch som nemal šťastie, ale tentokrát to neplatilo. História tohto turnaja je unikátna. Bude skvelé uložiť jedenásty pohár do môjho múzea v akadémii. Je to pre mňa o to mimoriadnejšie, že je to môj prvý turnaj, ktorý som tento rok dokončil. Toto víťazstvo patrí k najdôležitejším pre mňa i históriu nášho športu," cituje Nadala oficiálny web ATP.

Nišikori opäť neuspel vo finále ATP Masters 1000



Nadal získal svoj 31. titul z podujatí ATP Masters 1000 a osamostatnil sa na čele historických štatistík, o jeden triumf menej má Srb Novak Djokovič. Z Monte Carla si Nadal odnáša 1000 bodov do renkingu a prémiu 935 385 eur pred zdanením.

Svetovému rebríčku bude kraľovať už dovedna 171. týždeň a v tomto smere sa posunie na šiestu priečku pred Američana Johna McEnroa (170). V kariére oslávil 76. turnajové víťazstvo, z toho 54. na antuke. Zároveň na svojom obľúbenom povrchu ťahá sériu tridsiatich šiestich víťazných setov. Pre Nadala to bol iba druhý tohtosezónny turnaj po zranení bedra vo štvrťfinále Australian Open.

Dvadsaťosemročný Nišikori neuspel ani vo svojom štvrtom finále v rámci ATP Masters 1000. Predtým podľahol Nadalovi v Madride 2014, Djokovičovi o dva roky neskôr v Miami a Toronte. Napriek nezdaru v Monte Carle ho môže tešiť aspoň 600 bodov do rebríčka a prémia 458 640 eur brutto.

"Vedel som, že to bude náročné. Rafa odvracal každý môj úder, najmä v druhom sete mi dochádzal dych. Myslím si, že hral výborne, aj keby som bol oddýchnutý mal by som to ťažké," povedal Nišikori. Ten sa môže s Nadalom stretnúť aj na nadchádzajúcom turnaji v Barcelone, ak obaja postúpia do štvrťfinále.



Monte Carlo - dvojhra - finále



Rafael Nadal (Šp.-1) - Kei Nišikori (Jap.) 6:3, 6:2 za 94 minút

Prehľad titulov na okruhu ATP Masters 1000



1. Rafael Nadal (Šp.) 31

2. Novak Djokovič (Srb.) 30

3. Roger Federer (Švaj.) 27

4. Andre Agassi (USA) 17

5. Andy Murray (V. Brit.) 14







Viac k témam: ATP World Tour Masters 1000, Rafael Nadal, Roger Federer, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk - Aktualizované: Nadal získal rekordný 11. titul v Monte Carle, v rebríčku ostáva pred Federerom © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia