Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Slovan má dvojnásobné zastúpenie v Jedenástke Fortuna ligy, v ideálnom tíme sú Čavrič a Sekulič












BRATISLAVA 21. mája (WebNoviny.sk) - Úradujúci slovenský futbalový vicemajster a víťaz národného pohára Slovnaft Cup ŠK Slovan Bratislava má dvojnásobné zastúpenie v Jedenástke Fortuna ligy 2017/2018, ktorú vyhlásili v nedeľu večer v seneckom hoteli Senec. Do ideálneho tímu sezóny sa dostali defenzívny univerzál Boris Sekulič a v pozícii pravého krídelníka Aleksandar Čavrič.

Jarná časť bola lepšia



"V roku 2014 som bol v Jedenástke roka ako najlepší ľavý obranca, teraz zasa ako pravý obranca. Práve skončená sezóna bola pre mňa najlepšia, čo sa týka štatistík, ale v hernom prejave nie. Mohol som hrať oveľa lepšie. Budem na sebe tvrdo pracovať, aby to v budúcej sezóne vyznelo v mojom podaní lepšie a pre tím som bol prínosom," povedal pre klubový web kapitán ŠK Slovan Sekulič, ktorý zhodnotil tento ročník aj z pohľadu tímového výsledku.

"Myslím si, že jarná časť bola lepšia než jesenná. Po výraznej obmene kádra v zime sme stabilizovali naše výkony a herne sme sa posunuli dopredu. V konečnom účtovaní nám to podľa mňa pokazil nevydarený začiatok. Máme Slovenský pohár, skončili sme druhí v lige, no keď Slovan nemá štyri roky titul, tak nemôžeme byť maximálne spokojní."

Zaujímavá sezóna



Pre rodáka zo srbského Belehradu je to druhá účasť v Jedenástke roka (prvýkrát v ročníku 2013/2014). Sekulič mal zaujímavú sezónu - vlani v auguste získal slovenské občianstvo, v marci si vo finále turnaja o Kráľovský pohár v Bangkoku proti domácemu Thajsku (3:2) pripísal premiérový štart za slovenskú reprezentáciu (pred ním z "cudzincov" mali štart v A-tíme SR Karim Guédé a David Depetris, pozn.) a v bratislavskom klube vystriedal viacero postov.

Odporúčame:
Tréner Nestor El Maestro odchádza zo Spartaku Trnava, podľa manažéra odviedol vynikajúcu prácu

Väčšinu duelov odohral na pravom kraji obrany, no v závere ročníka sa presunul na ľavú stranu, v drese "belasých" si pripísal veľa zápasov aj na pozícii stopéra. V tejto sezóne Fortuna ligy odohral Sekulič 29 zápasov, strelil dva góly a pripísal si päť gólových asistencií.

Výborná partia



Bývalý srbský reprezentant do 21 rokov Aleksandar Čavrič sa do Jedenástky sezóny dostal premiérovo, spolu s bývalým hráčom Slovana Bratislava Jakubom Marešom (v zime odišiel do poľského klubu Zaglebie Lubin) obsadil v hodnotení kanonierov tretiu priečku s 12 gólmi, za lídrom Samuelom Mrázom z MŠK Žilina obaja zaostali o sedem gólov.

"Môžem povedať, že to bola zatiaľ moja najlepšia sezóna v kariére. Trinásťkrát som skóroval a pomohol som tak tímu k víťazstvám. Sezónu som nezačal dobre, vo futbale je to však tak, že raz si hore a raz dole. Musíš len veriť v seba samého a každý deň makať na maximum," povedal pre klubový web 24-ročný rodák z chorvátskeho Vukovaru Čavrič, ktorý vo všetkých súťažiach v ročníku 2017/2018 strelil dovedna 13 gólov a pripísal si päť asistencií. "V Slovane som si zvykol, v kabíne sme výborná partia a tento klub mám vo svojom srdci," dodal krídelník "belasých".





Viac k témam: Aleksandar Čavrič, Boris Sekulič, Fortuna liga, futbal, ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovan má dvojnásobné zastúpenie v Jedenástke Fortuna ligy, v ideálnom tíme sú Čavrič a Sekulič © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia