Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Rusko sa nezaujíma o mier u svojich susedov, Mitchell vyzdvihol aj úmrtie nevinných ľudí












BRATISLAVA 24. mája (WebNoviny.sk) - Rusko vedené prezidentom Vladimírom Putinom nie je krajinou, ktorá by sa zaujímala o mier a stabilitu svojich susedov a Európy.

Ruská agresia



Pri zostrelení malajzijského civilného lietadla MH17 zomreli nevinní ľudia a zomreli kvôli ruskej agresii. Tak okomentoval výsledky medzinárodného vyšetrovacieho tímu americký námestník ministerstva zahraničných vecí Wess Mitchell na svojej návšteve Slovenska.

Odporúčame:
Malajzijský boeing MH17 zostrelila nad Ukrajinou vojenská jednotka v Rusku

Pripomenul, že za posledné štyri roky zomrelo na Ukrajine viac ako 10-tisíc ľudí, mnoho civilistov a západ by na to nemal zabúdať. Vie, že holandská vláda robí všetko pre nezávislé vyšetrenie prípadu.

Obeťami konfliktu nevinní ľudia v lietadlách



Ako dodal štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Ivan Korčok, zostrelenie je vážnou vecou a je pripomenutím toho, čo konflikt na Ukrajine znamená a aká obrovská je aj naša zodpovednosť urobiť všetko pre ukončenie konfliktu.

"To nie je len tragédia pre Ukrajincov samotných, na pozadí konfliktu sa obeťami stávajú nevinní ľudia v civilných lietadlách," povedal Korčok s tým, že by to malo byť aj témou najbližšej Rady ministrov zahraničných vecí v pondelok. "Predpokladám, že holandská vláda bude o tom informovať a som pevne presvedčený, že to plne posilní solidaritu, ktorú sme už, aj vo forme sankcií, vyjadrili," doplnil štátny tajomník.

Detailná analýza videosnímok ukázala, že raketu Buk, ktorá zostrelila pred štyrmi rokmi nad Ukrajinou malajzijské lietadlo, odpálila vojenská jednotka umiestnená v Rusku. Oznámil to vo štvrtok medzinárodný tím vyšetrovateľov. Wilbert Paulissen z holandskej štátnej polície spresnil, že išlo o raketu 53. brigády protivzdušnej obrany so základňou v ruskom meste Kursk. Vyjadril sa tak v rámci informácií o predbežných výsledkoch dlhodobého vyšetrovania zostrelenia letu MH17.



Boeing 777 leteckej spoločnosti Malaysian Airlines smeroval z holandského Amsterdamu do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur, keď ho 17. júla 2014 zostrelili nad východnou Ukrajinou. Zomrelo pri tom všetkých 298 ľudí na palube. Rusko opakovane odmietlo, že by bolo za tragédiu zodpovedné.







Viac k témam: Boeing 777, Ivan Korčok, lietadlo, MH17, pád lietadla, raketový útok, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin
Zdroj: Webnoviny.sk - Rusko sa nezaujíma o mier u svojich susedov, Mitchell vyzdvihol aj úmrtie nevinných ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia