Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Štátnych sviatkov máme podľa Fedora „až-až“, ale vznik Československa si ho zaslúži












BRATISLAVA 26. mája (WebNoviny.sk) - Poslanec NR SR Martin Fedor (Most-Híd) nie je za rozširovanie počtu štátnych sviatkov na Slovensku, pretože ich máme v porovnaní s inými „až-až“.

„Napriek tomu si myslím, že sté výročie založenia Československej republiky si mimoriadny jednorazový štátny sviatok zaslúži," povedal v sobtou pre agentúru SITA Martin Fedor, podľa ktorého Československá republika, ktorá vznikla na troskách Rakúsko – Uhorska zachránila našu existenciu.

„Bez tejto udalosti by s vysokou pravdepodobnosťou slovenský národ dnes ani neexistoval,“ zdôraznil s tým, že preto si toto okrúhle výročie treba náležite pripomenúť.

Odporúčame:
Je to hybridné a populistické riešenie, obula sa do vlády Milanová z OĽaNO za jednorazový sviatok

Mimoriadny štátny sviatok na 30. októbra 2018 tento týždeň pri príležitosti 100. výročia vzniku ČSR schválila vláda SR.

„V roku 2018 si pripomíname sté výročie prijatia Deklarácie slovenského národa z 30. októbra 1918 v Turčianskom Sv. Martine, ktorou sa predstavitelia slovenského národa prihlásili k sebaurčovaciemu právu národov a k vzniku samostatného česko-slovenského štátu,“ píše sa v dôvodovej správe k návrhu, ktorý schválila vláda.





Viac k témam: Martin Fedor, sviatky, vznik Československa (1918)
Zdroj: Webnoviny.sk - Štátnych sviatkov máme podľa Fedora „až-až“, ale vznik Československa si ho zaslúži © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia