Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Film a TV

Zomrela herečka Eunice Gayson, ktorá stvárnila prvú „Bond girl“ vo filmoch o agentovi 007












BRATISLAVA 9. júna (WebNoviny.sk) - Vo veku 90 rokov zomrela anglická herečka Eunice Gayson. Známa je napríklad ako predstaviteľka ´Bond girl´ - Sylvie Trench z prvých dvoch filmov o agentovi 007 Jamesovi Bondovi Dr. No (1962) a Srdečné pozdravy z Ruska (1963). Naposledy vydýchla 8. júna.

„Sme veľmi smutní, pretože sme sa dozvedeli, že zomrela naša prvá Bond girl Sylvia Trench z filmov Dr. No a Srdečné pozdravy z Ruska. Myslíme na jej rodinu," reagovali na smutnú správu Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, ktorí zastrešili produkciu niekoľkých bondoviek.

Odporúčame:
Zomrel šéfkuchár a moderátor Anthony Bourdain, pravdepodobne spáchal samovraždu

Hlas Gayson sa však ani v jednom zo spomínaných filmov neobjavil, o dabing sa postarala Nikki van der Zyl. Tá pritom nadabovala aj niekoľko iných ženských postáv v ďalších bondovkách zo 60. a 70. rokov.

Eunice Gayson, ktorá sa narodila 17. marca 1928 v Croydone v Surrey, si zahrala aj vo filmoch ako napríklad Dance Hall (1950), Miss Robin Hood (1952), The Last Man to Hang? (1956), Zarak (1956) či Frankensteinova pomsta (1958).





Viac k témam: Eunice Gayson, film, James Bond, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk - Zomrela herečka Eunice Gayson, ktorá stvárnila prvú „Bond girl“ vo filmoch o agentovi 007 © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia