Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika Slovenska

Arriva ruší dve diaľkové linky do Bratislavy, ukončia spoje z Topoľčian a Zlatých Moraviec












NITRA 12. júna (WebNoviny.sk) – Od 1. júla ukončí dopravný podnik Arriva prevádzku dvoch diaľkových liniek. Ide o linku 406501 na trase Topoľčany – Nitra – Sereď – Bratislava a linku 407423 na trase Zlaté Moravce – Nitra – Sereď – Bratislava.

Časť zrušených spojov bude dopravca obsluhovať prímestskou autobusovou dopravou na trase Zlaté Moravce – Nitra, Topoľčany – Nitra. Spoločnosť sa rozhodla ukončiť prevádzku dvoch diaľkových liniek po dôkladnom zvážení, uviedla riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností Arriva na Slovensku Petra Helecz.

Prímestské linky



„V budúcnosti sa zameriame na poskytovanie služieb mestskej, prímestskej, príležitostnej a zmluvnej autobusovej dopravy. Naše služby plánujeme ďalej rozširovať aj v oblasti železničnej dopravy a radi by sme zdieľané bicykle arriva bike rozšírili aj do ďalších miest v rámci Slovenska,“ dodala Helecz.

Odporúčame:
Aktualizované: Vandali rozbili čelné sklá na desiatkach autobusoch, hromadná doprava v Nitre mala výpadky

Časť zrušených spojov nahradí prímestská linka 407410 v úseku Zlaté Moravce – Nitra. Od 1. júla pôjde ranný spoj 55 zo Zlatých Moraviec o 7:50, do Nitry príde o 8:25. Spoj s číslom 52 bude odchádzať z Nitry o 8:40. Cestujúcim zo Zlatých Moraviec bude o 8:00 k dispozícii aj spoj 57. Popoludňajší spoj 68 vyrazí z Nitry o 12:50.

Premávajú aj počas prázdnin



Cestujúci zo Zlatých Moraviec budú môcť o 13:45 nastúpiť na spoj 71. Spoj 58 bude po novom odchádzať z Nitry o 15:25. Spoje 52, 55, 68 a 71 budú premávať v pracovných dňoch, počas letných prázdnin však premávať nebudú, spoje 57 a 58 budú jazdiť aj počas júla a augusta.

Odporúčame:
RegioJet nasadil z Komárna do Bratislavy novú vlakovú súpravu, spoj s ministrom Érsekom meškal

V úseku Topoľčany – Nitra bude od júla zabezpečovať prímestskú dopravu linka 406405. Popoludňajší spoj 53 bude odchádzať z Topoľčian o 12:50, do Nitry príde o 13:45. Cestujúcim z Nitry bude k dispozícii aj spoj 52 s odchodom o 14:15. Oba budú premávať v pracovných dňoch, a to aj počas letných prázdnin.





Viac k témam: Arriva Nitra, Bratislava, doprava, Topoľčany, Zlaté Moravce
Zdroj: Webnoviny.sk - Arriva ruší dve diaľkové linky do Bratislavy, ukončia spoje z Topoľčian a Zlatých Moraviec © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia