Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika Slovenska

V trnavskej automobilke PCA Slovakia sa štrajkovať nebude, odborári nezískali dostatok podpisov












TRNAVA 13. júna (WebNoviny.sk) - Zamestnanci trnavskej automobilky PCA Slovakia nebudú štrajkovať za vyššie platy. Odborová organizácia OZ KOVO nezískala dostatok podpisov na vyhlásenie štrajku. Informovali o tom členovia výboru.

Odborári po takmer jedenástich mesiacoch vyjednávania o kolektívnej zmluve súhlasili so zvýšením základných miezd v roku 2018 o 50 eur mesačne, priemerné mzdy tak v automobilke v tomto roku porastú o viac ako 7,7 percenta.

Zvýšené mzdy budú doplatené



"Vedenie závodu zároveň súhlasilo s doplatkom zvýšenia základnej mzdy spätne od 1. februára. Zamestnancom bude v prípade plnenia výsledkov vyplácaná individuálna prémia v priemernej výške 100 eur mesačne, maximálne 185 eur. Podľa návrhu vedenia automobilky sa vylepšia pravidlá pre vyplácanie podielu na zisku pre zamestnancov. Za rok 2017 tak dostanú 415 eur,“ informoval agentúru SITA hovorca automobilky Peter Švec.

Odporúčame:
V automobilke PSA Slovakia sa schyľuje k štrajku, s odborármi sa nedohodli na vyšších platoch

Z jeho informácií vyplýva, že odbory súhlasili s ponukou, ktorú im vedenie závodu dalo pred vyhlásením štrajkovej pohotovosti.

Pôvodne žiadali viac peňazí



Výbor OZ KOVO potreboval na vyhlásenie štrajku získať vyjadrenie nadpolovičnej väčšiny z približne 3 800 kmeňových zamestnancov, čo sa nepodarilo. Odborári pôvodne trvali na zvýšení základných miezd o 80 eur.

V roku 2017 sa v trnavskej automobilke tarifné mzdy zvýšili v priemere o 6,3 %. Priemerná mzda výrobných zamestnancov v roku 2017 bola 1 106 eur (vrátane prémií a príplatkov) pred zdanením, priemerná mesačná mzda v automobilke dosiahla 1 465 eur pred zdanením (bez zarátania manažmentu).





Viac k témam: mzdy, OZ KOVO, PCA Slovakia, štrajk
Zdroj: Webnoviny.sk - V trnavskej automobilke PCA Slovakia sa štrajkovať nebude, odborári nezískali dostatok podpisov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia