Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika Slovenska

Minister Ersék pokračuje v plytvaní peňazí na výstavbu diaľnic, podľa SaS mu chýba strategický plán












BRATISLAVA 13. júna (WebNoviny.sk) - Minister dopravy a výstavby Arpád Érsek (Most-Híd) pokračuje v nesystémovom plytvaní finančných prostriedkov na prípravu výstavby diaľnic a rýchlostných ciest, ktoré nemá kryté v rozpočte.

Tvrdí to strana Sloboda a Solidarita (SaS) s tým, že ministrovi okrem toho chýba strategický plán, čo chce stavať, za koľko a kedy.

Hodnota za peniaze



Liberáli tak v stredu reagovali na zámer ministra dopravy na projektovú prípravu výstavby 170 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest, aj keď niektoré úseky podľa intenzity dopravy nebudú mať opodstatnenie ani o pätnásť či dvadsať rokov.

Odporúčame:
Železnice menia cestovný poriadok, pribudnú desiatky nových vlakov

"Minister dopravy sa nechal počuť, že úzko spolupracuje s inštitútom Hodnota za peniaze. Preto občania SR majú právo vedieť, ktoré úseky diaľnic a rýchlostných ciest chce ministerstvo začať stavať v najbližších piatich rokoch, aké sú rozpočtované náklady na ich realizáciu a aké je k tomu stanovisko inštitútu Hodnota za peniaze," informoval poslanec Národnej rady SR a tímlíder SaS pre dopravu Miroslav Ivan.

Opravy ciest I. triedy



SaS zároveň chce poznať, ako v tomto kontexte mieni rezort dopravy financovať opravy ciest prvej triedy, z ktorých 40 percent úsekov je v nevyhovujúcom, resp. havarijnom stave.

Odporúčame:
Stanice STK by mali byť pre vodičov dostupnejšie, nový zákon upravuje aj výšku pokút

"Na opravy týchto úsekov by mohli byť využité finančné prostriedky, ktoré sa teraz majú zbytočne využiť na financovanie projektovej prípravy na nepotrebné úseky. Navyše, niektoré dokumenty majú v rámci projektovej prípravy obmedzenú platnosť. Môže sa teda stať, že budú musieť byť opäť vypracované," upozornil Ivan. Poslanec opätovne vyzýva ministra dopravy a výstavby Arpáda Érseka, aby zverejnil priority výstavby cestnej a železničnej infraštruktúry.





Viac k témam: Arpád Érsek, Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Miroslav Ivan, SaS Sloboda a Solidarita
Zdroj: Webnoviny.sk - Minister Ersék pokračuje v plytvaní peňazí na výstavbu diaľnic, podľa SaS mu chýba strategický plán © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia