Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Tenis

Aktualizované: Rybáriková predviedla v Birminghame parádny obrat a zaistila si miestenku vo štvrťfinále














  • aktualizované: 20. júna 18:16




BIRMINGHAM 20. júna (WebNoviny.sk) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier Nature Valley Classic na tráve v britskom Birminghame (dotácia 871 028 USD).

V osemfinále Rybáriková zdolala Francúzku Kristinu Mladenovicovú po parádnom obrate za 116 minút 3:6, 6:2, 6:1. Víťazka si pomohla 5 esami a rovnako päťkrát brejkla svoju protivníčku. Súperkou Rybárikovej (19. v rebríčku WTA) v boji o postup do semifinále bude Dalila Jakupovičová. Dvadsaťsedemročná Slovinka v stredu vyhrala prvý set nad Naomi Osakovou 6:3, jej japonská súperka následne odstúpila.

Odporúčame:
Kovalík sa prebojoval do štvrťfinále turnaja v Poprade-Tatrách

Slovenská tenistka po nevydarenom prvom sete proti Mladenovicovej v ďalšom priebehu stretnutia vďaka svojej variabilnej hre a zlepšenému servisu absolútne dominovala. V treťom sete dovolila Francúzke uhrať len jeden gem a dovedna sedem "fiftínov". Stretnutie zakončila čistou hrou pri svojom podaní po chybe súperky z bekhendu.

Rybárikovej sa na tráve v Birminghame dlhodobo darí. V roku 2009 sa stala celkovou víťazkou tohto turnaja (vtedy ešte s nižšou dotáciou 220 000 USD), okrem toho sa tam dostala ešte raz do semifinále aj štvrťfinále. Zverenka trénera Petra Hubera už aktuálne má istotu šeku 24 880 USD pred zdanením a 100 bodov do rebríčka.



WTA Premier Nature Valley Classic





  • dvojhra - 2. kolo (osemfinále)




Magdaléna Rybáriková (SR) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 3:6, 6:2, 6:1 za 116 minút







Viac k témam: Magdaléna Rybáriková, tenis, WTA Premier Nature Valley Classic
Zdroj: Webnoviny.sk - Aktualizované: Rybáriková predviedla v Birminghame parádny obrat a zaistila si miestenku vo štvrťfinále © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia