Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Mexiko a Srbsko si z MS v Rusku za homofóbnych a politicky nekorektných fanúšikov odnesú pokutu












MOSKVA 21. júna (WebNoviny.sk) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala reprezentácie Mexika a Srbska pokutou 10 000 CHF, čiže 8 630 eur, po ich úvodných vystúpeniach na majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla). Môžu za to ich fanúšikovia.

Mexičania si pokutu vyslúžili za homofóbne pokriky počas súboja s Nemeckom (1:0). Najmä v prvom polčase sa na adresu nemeckých hráčov pri zahrávaní priamych kopov či odpaľovaní lopty objavovali skandované pokriky "puto", čo okrem žoviálnejšieho "slaboch" má aj expresívnejší význam "teploš", najmä ak ho kričia tisícky ľudí.

Odporúčame:
Video: Mexiko vo skvelom zápase na MS vo futbale 2018 zdolalo Nemecko (aktualizované)

Srbi si zasa vyslúžili 10-tisícovú sankciu za to, že skupina ich fanúšikov počas zápasu s Kostaričanmi (1:0) rozvinula transparent s "urážlivým a politickým" podtónom. Hodnotiaca skupina FIFA zároveň upozornila, že ak sa tieto neprístojnosti budú opakovať, zúčastnené strany musia rátať s vyššími sankciami.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:







Viac k témam: FIFA, futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku, pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk - Mexiko a Srbsko si z MS v Rusku za homofóbnych a politicky nekorektných fanúšikov odnesú pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia