Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Video: Škandál na MS v Rusku, niektorí anglickí fanúšikovia si uctili obete vojny, iní hajlovali












VOLGOGRAD 21. júna (WebNoviny.sk) - Anglická Futbalová asociácia (FA) odsúdila video, na ktorom vidno, ako fanúšikovia "Albiónu" používali nacistické pozdravy a spievali antisemitské piesne.

Video nahrali v jednej z krčiem vo Volgograde, kde Angličania v pondelok vstúpili do XXI. majstrovstiev sveta duelom s Tunisanmi (2:1). Na Twitteri ho zdieľal aj niekdajší útočník FC Liverpool či Nottinghamu Forest Stan Collymore, v súčasnosti televízny spolukomentátor a analytik.

Odporúčame:
Video: Anglicko na MS vo futbale 2018 zlomilo odpor Tuniska až v nadstavenom čase

"Dôrazne odsudzujeme konanie ľudí v tomto videu. Spolupracujeme s príslušnými orgánmi vrátane policajného vyšetrovacieho tímu v Spojenom kráľovstve pri identifikácii zúčastnených osôb," uvádza sa v stanovisku FA, ktorá dodáva, "takéto správanie jednotlivcov je hanebné a nekorešponduje s hodnotami, ktoré vyznáva väčšina anglických fanúšikov na šampionáte v Rusku."

Anglickí priaznivci hodinu pred spomenutým stretnutím vo Volgograde položili veniec pri pamätníku na počesť tisícok sovietskych vojakov, ktorí padli počas bitky o Stalingrad v II. svetovej vojne.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:









Viac k témam: anglická futbalová reprezentácia, futbal, II. svetová vojna, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku, neonacisti
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Škandál na MS v Rusku, niektorí anglickí fanúšikovia si uctili obete vojny, iní hajlovali © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia