Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Taliansko vyzýva Maltu, aby konečne otvorila prístav a prijala loď s utečencami












MILÁNO 22. júna (WebNoviny.sk) - Taliansky minister vnútra Matteo Salvini v piatok vyzval Maltu, aby prijala loď Lifeline, na ktorej palube je 224 utečencov. Salvini to zdôvodňuje tým, že loď sa nachádza v maltských výsostných vodách. Loď pritom smerovala práve do Talianska.

Odporúčame:
Taliansko oznámilo, že odmietne vpustiť ďalšiu loď mimovládnej organizácie s utečencami

Opakuje sa tak situácia spred dvoch týždňov, keď sa Taliansko a Malta niekoľko dní navzájom ponúkali, kto má prijať loď Aquarius so 629 utečencami. Situáciu nakoniec vyriešilo až Španielsko, ktoré oznámilo, že Aquarius môže pristáť vo Valencii.

"Ľudsky aj politicky žiadame Maltu, aby konečne otvorila jeden zo svojich prístavov a dovolila týmto zúfalým ľuďom vystúpiť," obrátil sa Salvini na maltských predstaviteľov. Salvini je pritom šéfom ostro protiprisťahovaleckej strany Liga a na cudzincov zvykne skôr slovne útočiť, preto slová o "zúfalých ľuďoch" znejú z jeho úst netradične.

Odporúčame:
Taliansky minister vnútra z xenofóbnej Ligy si chce posvietiť na Rómov

Malta zatiaľ na Salviniho požiadavku reagovala len s tým, že bude "postupovať podľa zákonov a príslušných konvencií", neuviedla však, čo to konkrétne znamená.

Taliansko už vo štvrtok oznámilo, že loď Lifeline, ktorá sa plaví pod holandskou vlajkou a patrí nemeckej mimovládnej organizácii Mission Lifeline, do svojich prístavov nepustí. "Taliansko uvidia akurát tak na mape," odkázal Salvini utečencom na holandskej lodi.





Viac k témam: Malta, Matteo Salvini, migranti, Španielsko, Taliansko, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk - Taliansko vyzýva Maltu, aby konečne otvorila prístav a prijala loď s utečencami © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia