Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ostatné športy

Slovensko bude na Svetovom pohári v Liptovskom Mikuláši reprezentovať 12 vodnoslalomárov












LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 22. júna (SITA) - Dovedna dvanásť z trinástich slovenských lodí si v piatok vybojovalo postup do víkendových semifinálových jázd na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši.

Ďalej idú všetky lode medzi kanoistami (4), kanoistkami (3) aj kajakárkami (3), u kajakárov sa kvalifikovali Jakub Grigar a Andrej Málek, nepostúpil iba Jakub Stanovský.

Najlepší bol Matej Beňuš



Všetci štyria slovenskí reprezentanti postúpili do semifinále kategórie C1 hneď z prvej kvalifikácie. V piatkovej predpoludňajšej prvej jazde dominoval Slovinec Jure Lenarčič s výsledným časom 98,78 s. Najlepší zo Slovákov Matej Beňuš skončil tretí s mankom 1,29 s na víťaza.

Tohtosezónny nováčik v reprezentačnom tíme dospelých Marko Mirgorodský bol šiesty, Alexander Slafkovský deviaty a Michal Martikán s dvoma trestnými sekundami figuruje vo výsledkoch I. kvalifikácie na 15. priečke.

Postup si zabezpečilo najlepších 20 z celkového počtu 62 pretekárov na štarte. Druhá kvalifikácia C1 muži bola už bez slovenského zastúpenia. Sobotňajšie semifinále C1 sa začne o 9.03 h.

Stanovský sa do semifinále nedostal



Prvú kvalifikáciu absolvovali v piatok predpoludním aj kajakárky a zvíťazila v nej Rakúšanka Corinna Kühnleová. Z tria Sloveniek sa na prvý pokus posunuli do semifinále dve - Elena Kaliská a Eliška Mintálová. Už 46-ročná dvojnásobná olympijská šampiónka Kaliská obsadila deviate miesto a Mintálová dopádlovala na poslednej postupovej - dvadsiatej priečke.

Iba Michaela Haššová musela absolvovať druhú kvalifikačnú jazdu, keďže v tej prvej "chytila" päťdesiatku. Napokon aj ona sa postúpila do sobotňajšieho semifinále, ktoré sa v Areál vodného slalomu Ondreja Cibáka začne o 10.08 h.

Odporúčame:
Hochschornerovci obsadili v šprinte kategórie C2 na Svetovom pohári bronzovú priečku

Z prvej kvalifikácie kanoistiek postúpila priamo do semifinále iba Simona Maceková, Soňa Stanovská a Monika Škáchová si miestenku v nedeľňajšej súťaži (semifinále od 9.03 h) vyjazdili v druhej kvalifikácii.

Medzi kajakármi stačila jedna jazda na postup do semifinále Martinovi Halčinovi aj Jakubovi Grigarovi. Jakub Stanovský o nedeľňajšie semifinále neúspešnej bojoval v prvej aj druhej jazde.





Viac k témam: kanoistika, Liptovský Mikuláš, Matej Beňuš, Svetový pohár vo vodnom slalome, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovensko bude na Svetovom pohári v Liptovskom Mikuláši reprezentovať 12 vodnoslalomárov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia