Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hudba

Vyjde reedícia albumu The Song Remains the Same od Led Zeppelin, na remaster dozeral Jimmy Page












BRATISLAVA 23. júna (WebNoviny.sk) - Fanúšikovia a fanúšičky už nefungujúcej anglickej kapely Led Zeppelin sa môžu tešiť na reedíciu albumu The Song Remains the Same (1976), ktorý je zároveň soundtrackom rovnomenného filmu.

Odporúčame:
Beyoncé a Jay Z vydali bez ohlásenia spoločný album Everything Is Love

Novinka sa dostane na trh 7. septembra na vinyle, CD, Blu-ray audio a v digitálnej forme. Jedna strana vinylovej platne bude obsahovať takmer 30-minútové prevedie skladby Dazed and Confused. Super deluxe edícia ponúkne dve CD, štyri 180-gramové platne, DVD audio, dve DVD s pôvodným filmom a množstvo bonusov. Na remaster dohliadal gitarista Jimmy Page.

Muzikanti nahrali The Song Remains the Same v roku 1973 v newyorskej Madison Square Garden, no vyšiel až o tri roky neskôr. V britskom albumovom rebríčku sa dostal na prvé miesto, v americkom Billboarde 200 na druhé.

Led Zeppelin





  • Kapela vznikla v roku 1968 v Londýne, pričom pôvodne sa volala New Yardbirds.


  • Okrem Pagea ju tvorili aj spevák Robert Plant, basgitarista a klávesák John Paul Jones a bubeník John Bonham.


  • Status superhviezd a následne i legiend im definitívne zabezpečila mimoriadne úspešná štvrtá štúdiová nahrávka, ktorej nedali žiadny názov a zvyčajne sa označuje ako Led Zeppelin IV (1971).


  • Z nej pochádza aj pieseň Stairway To Heaven, ktorá je jednou z najznámejších skladieb skupiny.


  • Všetky štúdiovky Led Zeppelin okrem prvej, eponymnej z roku 1969 a poslednej (Coda, 1982) ovládli britský albumový rebríček a výborne sa im darilo aj v tom americkom.


  • Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Bonhama. Zostávajúci členovia kapely následne rozbehli sólové kariéry.


  • Niekoľkokrát sa však ešte stretli na pódiu, pričom za bubny sa i na zatiaľ poslednom koncerte v Londýne v roku 2007 posadil Bonhamov syn Jason.


  • Americký dvojtýždenník Rolling Stone ich označil za ´najtvrdšiu kapelu všetkých čias a najvýznamnejšiu kapelu 70. rokov. V roku 1995 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.




Informácie pochádzajú z webstránky pitchfork.com a archívu agentúy SITA.





Viac k témam: album, kapela, Led Zeppelin, reedícia albumu, The Song Remains the Same
Zdroj: Webnoviny.sk - Vyjde reedícia albumu The Song Remains the Same od Led Zeppelin, na remaster dozeral Jimmy Page © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia