Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Theresa Mayová údajne o konci rokovaní o brexite neblafuje, Británia pristúpi len na dobrú dohodu












BRATISLAVA 23. júna (WebNoviny.sk) - Britská premiérka Theresa Mayová podľa ministra pre medzinárodný obchod Liama Foxa neblafuje, keď hovorí, že je pripravená ukončiť rokovania o brexite bez uzavretia dohody. Vyjadril sa tak na druhé výročie referenda o vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie. Minister zahraničia Boris Johnson zároveň vyzval na "úplný britský brexit".

Dohoda v záujme oboch strán



Fox sa pre BBC vyjadril, že aj keď je v záujme oboch strán, aby dosiahli dohodu, EÚ musí pochopiť, že Briti od rokovaní odstúpia, ak sa im nebudú zdať podmienky dostatočne vyhovujúce.

Odporúčame:
Na Veľkú Britániu by mohli doľahnúť prvé dôsledky brexitu, Airbus hrozí odchodom z krajiny

"Premiérka vždy vravela, že žiadna dohoda je lepšia ako zlá dohoda," skonštatoval v rozhovore, ktorý vznikol už v stredu, teda pred piatkovým varovaním Airbusu, že v takom prípade zastaví výrobu v Británii. Európski partneri v rokovaniach by boli podľa neho nerozumní, ak by si mysleli, že premiérka blafuje.

Možnosť odchodu od rokovacieho stola



Podobne sa vyjadril aj minister pre brexit David Davis, ktorý v rozhovore pre Daily Express povedal, že premiérka dostane od Bruselu "dobrú ponuku" a brexit bude "fantastický". "Najlepšia možnosť je odísť s dobrou dohodou, ale musíte byť pripravení aj odísť od rokovacieho stola," skonštatoval.

V Londýne sa pritom v sobotu koná pochod proti brexitu, ktorého organizátori tvrdia, že odchod Británie z Únie ešte nie je istý. Veľká Británia by mala EÚ opustiť 29. marca 2019.





Viac k témam: Boris Johnson, brexit, Európska únia, Theresa Mayová, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Theresa Mayová údajne o konci rokovaní o brexite neblafuje, Británia pristúpi len na dobrú dohodu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia