Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Na miesto primátora Bratislavy sa hlási päť kandidátov, Nesrovnal sa tým zatiaľ nezaoberá












BRATISLAVA 24. júna (WebNoviny.sk) - V hlavnom meste SR Bratislave kandidatúru na primátora zatiaľ ohlásili piati kandidáti. Doteraz tak urobili predseda strany NAJ Viktor Béreš, architekt a mestský aktivista Matúš Vallo, starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory a bratislavský mestský poslanec Ján Mrva, bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika a Caroline Líšková, ktorú ako kandidátku predstavilo hnutie KDH. Komunálne voľby budú tento rok v novembri.

Mika bude nezávislým kandidátom



Starostu Vajnôr predstavili ako spoločného kandidáta na primátora Bratislavy OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sloboda a Solidarita (SaS) a SME RODINA - Boris Kollár. Mrva vlani kandidoval na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, o ktorý sa uchádzal ako nezávislý kandidát. Skončil na štvrtom mieste, volilo ho 15,97 percenta voličov.

Matúša Valla v kandidatúre podporí tím odborníkov zjednotených pod názvom Team Vallo. Ako uviedol, chce zúročiť viac než dvojročnú prácu na dokumente Plán Bratislava - Návod na lepšie mesto, o ktorý sa bude opierať aj jeho volebný program.

Odporúčame:
Predseda strany NAJ Viktor Béreš kandiduje na primátora Bratislavy, chce ukončiť vplyv developerov

Nezávislým kandidátom na primátora hlavného mesta je Václav Mika. „Bol som rozhodnutý, že budem nezávislý, neprijímam žiadnu politickú podporu," vyhlásil. Predvolebnú kampaň, ktorej financovanie podľa zákona nesmie presiahnuť 250-tisíc eur, chce financovať z vlastných zdrojov.

KDH chcelo v komunálnych voľbách spolupracovať so SaS a s OĽaNO, napokon však predstavilo svoju kandidátku. Caroline Líšková pracovala v medzinárodnej korporácii, v banke a teraz sa venuje podnikaniu.

Nesrovnal sa kandidatúrov zatiaľ nezaoberá



Primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal sa kandidatúrou na primátora v tohtoročných novembrových voľbách poľa jeho slov zatiaľ nezaoberá. „Už som túto otázku párkrát dostal, mám však pred sebou ešte veľa práce. Keď príde vhodná doba, včas to oznámim,“ odpovedal primátor na otázku, kedy sa tým bude zaoberať.

Koncom minulého roka v rozhovore pre agentúru SITA povedal, že sa sústredí na splnenie sľubov, ktoré dal Bratislavčanom. Za úspech považuje rokovanie s vládou, že mestu prispeje na opravu ciest. Ivo Nesrovnal je primátorom Bratislavy od novembra 2014. V komunálnych voľbách získal 50 630 voličských hlasov. Za ním skončil bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik so ziskom 40 481 hlasov. Milan Kňažko získal 35 562 hlasov.

Krúpa nechce kandidovať



Starosta bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica Jozef Krúpa nakoniec nebude kandidovať za primátora hlavného mesta SR Bratislavy. Potvrdil to v stredu pre agentúru SITA s tým, že do novembrových komunálnych volieb pôjde opäť ako kandidát na post starostu Záhorskej Bystrice. Ako dodal, v mestskej časti je veľa rozbehnutých dôležitých projektov, ktoré začal a plánuje ich aj dokončiť.

Odporúčame:
Martin Petruško kandiduje na primátora Košíc, za podporu strany Smer-SD sa nehanbí

Kandidatúru na primátorské kreslo Krúpa zvažoval a rokoval aj s niektorými politickými hnutiami a stranami. Jozef Krúpa je starostom Záhorskej Bystrice ôsmy rok, do funkcie ho prvýkrát zvolili v komunálnych voľbách v novembri 2010. Svoj post obhájil aj vo voľbách v novembri 2014. Od novembra minulého roka je Jozef Krúpa aj poslancom Bratislavského samosprávneho kraja.





Viac k témam: Bratislava, Caroline Líšková, Ján Mrva, komunálne voľby 2018 na Slovensku, Matúš Vallo, primátor, Václav Mika, Viktor Béreš
Zdroj: Webnoviny.sk - Na miesto primátora Bratislavy sa hlási päť kandidátov, Nesrovnal sa tým zatiaľ nezaoberá © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia