Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Video: Španielsko na MS vo futbale 2018 prekvapujúco zaváhalo, v súboji s Marokom ratovalo remízu














  • aktualizované 25. júna 22:53




KALININGRAD 25. júna (WebNoviny.sk) - Futbalisti Španielska výsledkovo zaváhali v záverečnom zápase B-skupiny na XXI. majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla), keď v pondelňajšom zápase v Kaliningrade prekvapujúco remizovali s Maročanmi 2:2.

"La Furia Roja" v kombinácii s remízou Iránu proti Portugalsku (1:1) napriek tomu obsadila v tabuľke "béčka" 1. miesto a postúpila do osemfinále, v ktorom sa v nedeľu v moskovských Lužnikách stretne s domácimi Rusmi.

Odporúčame:
Video: Portugalsko prišlo o triumf aj prvé miesto v skupine, Irán v závere vyrovnal z penalty

Maročania v stretnutí dvakrát viedli, ale Španieli dokázali na zásahy Khalida Boutaiba a Youssefa En-Nesyriho zareagovať gólmi Isca a Iaga Aspasa. Španielsko nenatiahlo svoju unikátnu víťaznú sériu v záverečných vystúpeniach skupinovej fázy na MS na deväť triumfov. Tá trvala ešte od "mundialu" 1986 v Mexiku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS vo futbale 2018: Dvanásty deň (25. júna 2018)

Španielsko v úvodnom zápase remizovalo s Portugalskom 3:3 a následne zdolalo Irán 1:0 vďaka gólu Diega Costu. Maroko začalo šampionát prehrou s Iránom (0:1) a nestačilo ani na Portugalsko, ktorému podľahlo rovnakým výsledkom.



MS vo futbale 2018







  • B-skupina







Španielsko - Maroko 2:2 (1:1)





Góly:

14. - 0:1 K. Boutaib

19. - 1:1 Isco

81. - 1:2 Y. En-Nesyri

90.+3 - 2:2 I. Aspas

Žlté karty: 0 – 7

22. K. El Ahmádí, 29. N. Amrabat, 31. M. da Costa, 31. M. Busufa, 89. Munir, 90.+4 A. Hakimi, 90.+6 F. Fajr

strely celkovo (na bránu): 17:6 (5:3), rohové kopy: 7:1, držanie lopty (v %): 74 – 26, rozhodcovia: R. Irmatov – A. Rasulov, J. Saidov (všetci Uzb.), videorozhodca: F. Zwayer (Nem.)

Zostavy:

Španielsko: De Gea - Dani Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Sergio Busquets, Thiago Alcántara (74. Asensio) - David Silva (84. Rodrigo Moreno), Isco, Iniesta - Diego Costa (74. Iago Aspas)

Maroko:
El Kajoui - Dirar, Da Costa, Saiss, Hakimi - El Ahmadi, Boussoufa - N. Amrabat, Belhanda (64. Fajr), Ziyech (85. Bouhaddouz) - Boutaib (72. En-Nesyri)



I. polčas



Španieli mali od začiatku územnú prevahu, tú však v úvodnej štvrťhodine nedokázali pretaviť do výraznejšej gólovej príležitosti.

Maročania favoritovi po kombinačnej stránke zdatne sekundovali a v 14. min nečakane udreli. Hrotový útočník Khalid Boutaib na poliacej čiare využil nedorozumenie Sergia Ramosa s Andrésom Iniestom, vzal Španielom loptu a svoj nájazd na Davida de Geu premenil na vedúci gól stretnutia - 0:1.

Odpoveď "La Furie Roja" na seba nenechala dlho čakať - v 19. min vyrovnal po prihrávke Iniestu strelou zblízka Isco - 1:1. V 25. min sa opäť rútil na španielsku bránku Boutaib, ale tentoraz De Geu neprekonal. Do prestávky zaujali ešte nepresné pokusy Sergia Busquetsa, Hakima Ziyecha a Diega Costu.



II. polčas



Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Španieli sa tlačili do ofenzívy, zatiaľ čo africký zástupca pozorne bránil a vyčkával na nebezpečné protiútoky. V 55. min vystrelil z diaľky Nordin Amrabat a mužstvo trénera Fernanda Hierra zachránila konštrukcia bránky.

Hráči "La Selección" sa mohli prvýkrát v zápase ujať vedenia v 62. min, hlavičku Isca odvrátil z bránkovej čiary marocký stopér Romain Saiss. V 69. min sa na hranici "veľkého vápna" dostal k strele Thiago Alcántara, loptu však poslal medzi divákov.

V 81. min prišiel šok pre Španielsko. Striedajúci Youssef En-Nesyri si krásne nabehol na rohový kop a presnou hlavičkou rozvlnil sieť - 1:2. Ašpirant na titul v nadstavenom čase aspoň vyrovnal, keď sa po centri Daniho Carvajala presadil Iago Aspas. Jeho zásah musela odobriť až videotechnika - 2:2.



Hlasy





  • zdroje: AS, Marca, FIFA.com




Fernando Hierro (tréner Španielska): "Ak sa chceme dostať na priečky, o ktorých snívame, musíme v defenzíve upraviť niektoré detaily. Musíme byť sebakritickí a pozrieť sa na to, kde máme rezervy a čo musíme zlepšiť. Určite musíme popracovať aj na prechode do útoku. Čo sa týka videotechniky, všetko nám pred šampionátom vysvetlili. Vieme, ako funguje a vo chvíli, keď sa posudzuje situácia, si skrátka iba musíme počkať na verdikt."

Isco (stredopoliar Španielska a strelec jedného z gólov): "Musíme sa snažiť hrať jednoduchšie a nerobiť chyby, ktorých sme sa dnes dopúšťali. Ideme ďalej, ale nesmieme viac súperom rozdávať darčeky v podobe gólov."

Iago Aspas (útočník Španielska a strelec jedného z gólov): "Pri použití videotechniky niekedy musíte čakať trochu dlhšie. Dúfajme, že sa to v ďalších zápasoch zrýchli. Skončili sme prví v skupine, máme z toho veľkú radosť. V osemfinále nastúpime proti Rusku. Je to hostiteľ turnaja, bude to veľmi ťažké."

Mounir El Kajoui (brankár Maroka): "Vo futbale sa niektoré veci stávajú. S výsledkom už nič neurobíme. Želám si však, aby Španielsko vyhralo majstrovstvá sveta, pretože potom si budeme môcť povedať, že sme obrali o víťazstvo najlepší tím."

Hervé Renard (tréner Maroka): "Boli by sme radšej, keby sme Španielov zdolali. Dnes sme si za tým išli, hrali sme trpezlivo, pretože takto musíte hrať, keď čelíte Španielsku, ktoré má výnimočných futbalistov z Realu Madrid a Barcelony. Musím pochváliť za tento zápas kompletne celé mužstvo. Na šampionáte nám trochu chýbali skúsenosti, ktoré zapríčinili, že sme mohli proti jedným z najlepších mužstiev sveta, Portugalsku a Španielsku, uhrať lepšie výsledky. Tieto majstrovstvá sveta však navždy zostanú v našich mysliach, bol to čarovný okamih. Všetkým účastníkom osemfinále chcem zaželať všetko dobré. Dúfam, že sa v tejto fáze predstavia obidva africké tímy, ktoré sa tam ešte majú šancu prebojovať (Nigéria a Senegal, pozn. red.)."



Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:



 





Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Španielsko na MS vo futbale 2018 prekvapujúco zaváhalo, v súboji s Marokom ratovalo remízu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia