Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Cyklistika

Na Tour de France nemá súpera, vyjadril sa Svorada obdivne o Saganovi












PRAHA 12. júla (WebNoviny.sk) - Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan neprestáva udivovať svet. V stredu si na svoje konto pripísal už desiaty etapový triumf na prestížnych pretekoch Tour de France.

Obdivne k nemu vzhliada aj víťaz troch etáp na TdF vrátane záverečného dojazdu na Elyzejských poliach v Paríži v roku 2001 Jan Svorada.

Odporúčame:
Dvesto metrov pred cieľom to nakopol, ukázal svoju silu a vyhral, píšu médiá o drvivom špurte Sagana

Aktuálne 49-ročný trenčiansky rodák si myslí, že na Sagan na Tour nemá súpera. "Sagan predviedol perfektnú formu, skvele si všetko postrážil a zaslúžene zvíťazil," zhodnotil Svorada stredajšiu piatu etapu na TdF 2018 pre iSport.cz.

Gaviria nemá dostatočnú silovú vytrvalosť



Keďže z Tour odstúpil minuloročný víťaz zeleného trička pre víťaza bodovacej súťaže Michael Matthews, o prvenstvo v tomto smere bojuje Sagan už len s 23-ročným Fernandom Gaviriom z Kolumbie.

Odporúčame:
To je Peter, vyhral by hádam aj poslepiačky, chváli Sagana športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe

"U Gaviriu sa v stredu ukázalo, že na tento typ dojazdov má ešte čas. Ešte nemá dostatočnú silovú vytrvalosť. Možno o niekoľko rokov by to mohol byť pretekár, ktorý to bude skúšať podobne ako teraz Sonny Colbrelli, no zatiaľ je ešte dosť mladý a súperi majú pre tento typ dojazdu viac síl," myslí si Svorada.

Sagan získa šiesty zelený dres



Sagana podľa neho nik nezastaví na ceste za šiestym zeleným tričkom. "Peter prakticky nemá žiadneho konkurenta, Pokiaľ sa nestane nič dramatické, ako pokles kondície, tak v tejto chvíli nie je nik, kto by s ním mohol súperiť. V pelotóne v súčasnosti nie je tak komplexný pretekár, ktorý by mohol zbierať body v dojazdoch po rovine aj do kopca," doplnil pre iSport.cz.

Odporúčame:
To je Peter, vyhral by hádam aj poslepiačky, chváli Sagana športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe

Vo štvrtok je na Tour de France na programe 6. etapa so štartom v Breste a bude mať zaujímavú koncovku na kopci Mur de Bretagne. Cyklisti prejdú 181 kilometrov a má podobne zvlnený charakter ako predchádzajúca. Okrem kopca v závere musia zdolať aj ďalšie dva tretej kategórie, jednu „štvorkovú“ horskú prémiu a o body sa do súťaže o zelený dres sa bude bojovať aj na rýchlostnej prémii.

Odporúčame:
Video: Sagan navýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže Tour de France 2018, šiestu etapu vyhral Martin

Viac o téme Tour de France 2018









Viac k témam: cyklistika, Fernando Gaviria, Jan Svorada, Michael Matthews, Peter Sagan, Sonny Colbrelli, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk - Na Tour de France nemá súpera, vyjadril sa Svorada obdivne o Saganovi © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia