Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Hráči AS Trenčín triumfovali na trávniku čiernohorského klubu FK Budučnost Podgorica












PODGORICA 12. júla (WebNoviny.sk) - Hráči AS Trenčín triumfovali 2:0 na trávniku čiernohorského klubu FK Budučnost Podgorica vo štvrtkovom prvom zápase 1. predkola futbalovej Európskej ligy (EL) 2018/2019.

Východisková pozícia



Zverenci nového holandského trénera Ricarda Moniza si utvorili výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou, ktorá sa uskutoční o týždeň neskôr - 19. júla o 20.30 h na trávniku v Myjave. Tam budú dočasne hrať futbalisti AS domáce duely v tejto sezóne, kým nebude pripravený nový "domovský" štadión.

Odporúčame:
Slovan Bratislava krok od postupu, v Orhei zvíťazil o dva góly

Trenčania pri "ostrom" štarte do súťažného ročníka 2018/2019 rozhodli o víťazstve nad čiernohorským vicemajstrom na konci prvej polhodiny. V 27. min stretnutia sa dostal k lopte Bosniak v drese AS Hamza Čatakovič a nádhernou strelou do pravého horného rohu bránky Milana Mijatoviča poslal hosťujúce mužstvo do vedenia.

Úvodná prekážka



Hráči FK Budučnost sa nestačili ešte spamätať zo šoku a už prehrávali o dva góly. Nigérijský pravý obranca Reuben Yem prenikol po pravej strane a v 30. min zblízka dorazil loptu do siete chorvátsky útočník trenčianskeho tímu Antonio Mance.

Odporúčame:
Spartak Trnava v predkole Ligy majstrov tesne vyhral, hrdinom súboja proti HŠK Zrinjski Mostar bol Jirka

Za domácich sa snažili o obrat najmä Igor Ivanovič a Balša Sekulič, prvý menovaný opečiatkoval v 47. min žrď bránky Igora Šemrinca. Na dvojgólovom víťazstve slovenského tímu sa však už nič nezmenilo.

V prípade, že futbalisti AS zvládnu čiernohorskú úvodnú prekážku, v 2. predkole Európskej ligy si zmerajú sily s úspešnejším z dvojice medzi poľským Górnikom Zabrze a moldavským klubom Zaria Balti.

Futbalová Európska liga 2018/2019 - 1. predkolo 





  • prvý zápas (hrá sa na odvetu)




FK Budučnost Podgorica (Č. Hora) - AS Trenčín (SR) 0:2 (0:2)

Góly: 27. Čatakovič, 30. Antonio Mance, ŽK: 21. Vukčevič, 41. I. Ivanovič, 82. Adžič, 90.+ Mirkovič - 19. Reuben Yem, 86. Zubairu, 90.+ K. Julien, rozhodoval: Mete Kalkavan (Tur.

Hlasy





  • zdroj: SITA




Philip Azango (krídelník AS Trenčín): "Dôležité bolo, že sme dokázali držať loptu na kopačkách a neustále sme zamestnávali obranu domáceho tímu. Strelili sme prvý gól a onedlho aj druhý, to nám na ihrisku dodalo sebavedomie. S víťazstvom 2:0 na trávniku súpera som spokojný. Hoci nás čaká ešte odvetný domáci duel, som presvedčený, že to zvládneme a postup do 2. predkola Európskej ligy nám už neujde."





Viac k témam: AS Trenčín, FK Budučnosť Podgorica, futbal, Futbalová Európska liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Hráči AS Trenčín triumfovali na trávniku čiernohorského klubu FK Budučnost Podgorica © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia