Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Foto: Spartak Trnava si play-off o Ligu majstrov nezahrá, Crvena zvezda otočila odvetu z 0:1 na 2:1














  • aktualizované 14. augusta, 23:57




TRNAVA 14. augusta (WebNoviny.sk) - Futbalisti Spartaka Trnava nepostúpili do play-off Ligy majstrov 2018/2019.

Mužstvu aktuálneho slovenského šampióna dala definitívu utorňajšia odveta 3. predkola proti Crvenej zvezde Belehrad, ktorej doma na zaplnenom Štadióne Antona Malatinského podľahlo 1:2 po predĺžení. V riadnom hracom čase po 90 minútach sa zápas skončil rovnako ako minulý týždeň v srbskej metropole - nerozhodne 1:1.

"Andeli" sa po vypadnutí v LM presunú do Európskej ligy. V play-off kontinentálneho pohára číslo dva nastúpia proti slovinskej Olimpiji Ľubľana alebo fínskemu klubu HJK Helsinki. Ich súper bude definitívne známy až po štvrtkovej odvete 3. predkola EL, prvý duel vyhrali Slovinci 3:0.



Liga majstrov 2018/2019 - 3. predkolo - odvety



FC Spartak Trnava (SR) - Crvena zvezda Belehrad (Srb.) 1:2 po predĺžení (1:1, 1:1) - prvý zápas 1:1, do play-off LM 2018/2019 postúpila Crvena zvezda Belehrad

Góly: 6. M. Bakoš - 7. Ben Nabouhane, 98. Radonjič, ŽK: 19. Godál, 35. M. Bakoš, 66. Martin Tóth, 90.+ A. Sloboda, 94. Grendel, 117. Hladík - 28. Ben Nabouhane, 38. F. Stojkovič, 60. Stojiljkovič, 72. Degenek, 86. Pavkov, 99. Radonjič, 120.+ Rodič, rozhodovali: Gözübüyük - Goossens, Van Dongen (všetci Hol.), 18 032 divákov

Zostavy:

FC Spartak Trnava: Chudý - A. Kadlec, Martin Tóth, Godál, Čonka (106. Hladík) - Greššák, J. Rada (100. Dangubič) - Jirka, A. Sloboda, Grendel - M. Bakoš

Crvena zvezda Belehrad: Borjan - F. Stojkovič, V. Savič, Degenek, Rodič - Jovančič (101. Gobeljič), Krstičič - Ben Nabouhane, V. Simič (85. Jovičič), Radonjič (108. S. Babič) - Stojiljkovič (75. Pavkov)



I. polčas



Už úvodné minúty ponúkli dva gólové momenty. V 6. min A. Kadlec vyviezol loptu z obrany a po narážačke s Čonkom posadil presnú loptu na hlavu Bakoša - 1:0. Hostia odpovedali prakticky hneď po rozohrávke, z pravej strany odcentroval Stojiljkovič a Ben Nabouhane taktiež hlavičkou zblízka prekonal Chudého.

V 22. min to z dobrej pozície skúsil Grendel, defenzíva Crvenej zvezdy zblokovala túto strelu na roh. Zakrátko na druhej strane Radonjičov pokus z uhla neprekvapil brankára Trnavy.

II. polčas



Spartak vstúpil do druhého dejstva aktívnejšie, v ofenzíve sa mu darilo kombinačne. Mal k dispozícii aj niekoľko štandardiek, ale dlho si neutvoril vyloženú šancu a hrozil iba z centrov. V 68. min však hostia Trnave nepríjemne podkúrili a po strele Radonjiča a následnej skrumáži v "päťke" všetko zažehnal až odkop jedného zo stopérov.

V 82. min sa predral do čistej šance Bakoš, napálil však iba do Borjana, a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom rozhodol o postupe belehradského tímu po rýchlej kontre v 98. min Radonjič. Na víťazstve CZ Belehrad nič nezmenil ani pokutový kop v prospech trnavského mužstva, ktorý v 120. min nepremenil kapitán Spartaka Boris Godál - loptu napálil do brvna.



Hlas po zápase





  • zdroj: RTVS




Michal Ščasný (asistent trénera Trnavy): "Obrovský smútok v nás prevláda. Z Belehradu sme prišli s dobrým výsledkom a aj odvetný zápas sme mali dobre rozohraný. Verili sme, že sa nám podarí postúpiť. Bohužiaľ, nestalo sa tak. Rozhodli naše chyby. Najmä to, že sme neudržali dlhšie stav 1:0, bola naša obrovská chyba. Kým prvý polčas nebol z našej strany taký kvalitný, v tom druhom sme odviedli fantastickú robotu. Paradoxne, neskôr v predĺžení, sme dostali gól zase po našej chybe. V play-off o Európsku ligu nás čaká ďalší agresívny súper z Balkánu Olimpija Ľubľana, čiže nič jednoduché."

Boris Godál (obranca a kapitán Trnavy): "Začiatok bol super, dostali sme sa do vedenia. Súper okamžite vyrovnal po našej hlúpej chybe. Dá sa povedať, že sme si

dali vlastný gól. ´Baky´ mal veľkú šancu v druhom polčase, súper využil v predĺžení jedno naše zaváhanie vzadu, nezachytili sme nábeh Radonijča... Ja som mal potom ešte penaltu, ale príliš som to nadvihol. Chalani všetci išli dnes do kŕčov, nemáme si čo vyčítať. Možno to bolo o jednej šanci. Oni dali o gól viac a zaslúžene postupujú. Dúfam, že druhú šancu na postup do Európskej ligy využijeme."

Marek Bakoš (útočník Trnavy a strelec gólu): "Pri mojej šanci za stavu 1:1 som sa to snažil pretlačiť cez súperovho brankára a smerovať to na bránku. Trafil som to do neho. Je to veľká škoda. Keď príde koniec takého zápasu, človeka to už potom veľmi mrzí. Boli sme kúsok od toho, aby sme zdolali silného súpera, akým je Crvena zvezda. Mali sme ich takpovediac na lopate... V predĺžení im vyšla jedna akcia, po ktorej skórovali a my sme už neodpovedali. Mali sme približne toľko šancí ako náš súper, oni ten druhý gól dali a my nie. Každý z nás šiel na maximum pred týmto fantastickým publikom. Bolo nádherné hrať v tejto atmosfére, pred zápasom som mal až zimomriavky. Škoda, že sa nepodarilo postúpiť. Ľudia by si to zaslúžili."



Zobraziť fotogalériu k článku:
FC Spartak Trnava – Crvena zvezda Belehrad



Liga majstrov 2018/2019 - 3. predkolo - odvety





  • utorok, ostatné zápasy:




MAJSTROVSKÁ VETVA:



BATE Borisov (Biel.) - FK Karabach (Azer.) 1:1 (1:0) - prvý zápas 1:0, do play-off LM postúpilo BATE

Góly: 20. M. Ivanič - 54. Míchel, ČK: 77. I. Emeghara (Karabach) po druhej ŽK

FC Videoton Székesfehérvár (Maď.) - Malmö FF (Švéd.) 0:0 - prvý zápas 1:1, do play-off LM postúpil Videoton

Brankár Tomáš Tujvel (Videoton) sedel na lavičke náhradníkov.

Dinamo Záhreb (Chor.) - FK Astana (Kaz.) 1:0 (0:0) - prvý zápas 2:0, do play-off LM postúpil Záhreb 

Gól: 74. M. Gavranovič

AEK Atény (Gréc.) - Celtic Glasgow (Škót.) 2:1 (1:0) - prvý zápas 1:1, do play-off LM postúpilo AEK

Góly: 6. R. Galo, 50. M. Livaja - 78. S. Sinclair

Škendija Tetovo (Maced.) - RB Salzburg (Rak.) 0:1 (0:0) - prvý zápas 0:3, do play-off LM postúpil Salzburg

Gól: 90.+ A. Ramalho

NEMAJSTROVSKÁ VETVA:



Dynamo Kyjev (Ukr.) - Slavia Praha (ČR) 2:0 (1:0) - prvý zápas 1:1, do play-off LM postúpil Kyjev

Góly: 11. B. Verbič, 74. A. Besedin

Miroslav Stoch (Slavia) odohral celé stretnutie a v 45.+ min dostal ŽK.

Spartak Moskva (Rus.) - PAOK Solún (Gréc.) 0:0 - prvý zápas 2:3, do play-off LM postúpil PAOK

ČK: 33. L. Adriano (Spartak)

Fenerbahce Istanbul (Tur.) - Benfica Lisabon (Portug.) 1:1 (1:1) - prvý zápas 0:1, do play-off LM postúpila Benfica

Góly: 45.+ A. Potuk - 26. G. Fernandes

Martin Škrtel (Fenerbahce) odohral celý zápas.

Ajax Amsterdam (Hol.) - Standard Liége (Belg.) 3:0 (2:0) - prvý zápas 2:2, do play-off LM postúpil Ajax

Góly: 30. Huntelaar, 34. M. de Ligt, 46. D. Neres, rozhodovali: I. Kružliak - T. Somoláni, B. Hancko (všetci SR)



 





Viac k témam: Crvena zvezda Belehrad, FC Spartak Trnava, Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Spartak Trnava si play-off o Ligu majstrov nezahrá, Crvena zvezda otočila odvetu z 0:1 na 2:1 © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia