Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Foto: Zatkli jedného z najhľadanejších mužov v Európe, obvinený je aj z obchodovania s ľuďmi












BRATISLAVA 15. augusta (WebNoviny.sk) - Britské úrady zatkli údajného šéfa rumunskej organizovanej zločineckej siete, ktorého Európsky policajný úrad (Europol) označuje za jedného z najhľadanejších mužov v Európe.

Florina Ghineu zadržali príslušníci jednotky ozbrojených operácií britskej Národnej kriminálnej agentúry v meste Watford v anglickom grófstve Hertfordshire, keď vychádzal z posilňovne. Pri operácii pomáhala aj tamojšia polícia. Štyridsaťtriročný muž čelí vydaniu do Rumunska, píše spravodajský portál BBC s tým, že súdne pojednávanie v tejto veci sa uskutoční 25. septembra.

Odporúčame:
Brit sa priznal k plánovaniu útoku dodávkou na ľudí v Londýne, v koši našli roztrhané poznámky

Ghinea, známy aj pod prezývkou Ghenosu, je v Rumunsku hľadaný pre obvinenia z obchodovania s ľuďmi, sprisahania za účelom vraždy, vydierania a prania špinavých peňazí.

Ako uvádza BBC, Rumun je obvinený zo zorganizovania prevádzačskej skupiny, ktorá posielala ženy z Rumunska do Írska, Fínska a Dubaja za účelom sexuálneho zneužívania. Tiež ho obvinili zo sprisahanie s cieľom zabiť jeho zločineckého rivala. Ghinea sa v stredu postavil pred westminsterský súd, ktorý ho poslal do väzby po dobu trvania procesu vydania.

 

 





Viac k témam: Europol, mafia, obchodovanie s ľuďmi, pranie špinavých peňazí, vražda, vydieranie, zločinec
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Zatkli jedného z najhľadanejších mužov v Európe, obvinený je aj z obchodovania s ľuďmi © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia