Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Talianska vláda vyhlásila po páde mosta v Janove výnimočný stav, hľadá novú diaľničnú spoločnosť












JANOV 15. augusta (WebNoviny.sk) - Talianska vláda v stredu oznámila, že v súvislosti s utorňajším zrútením sa časti diaľničného mosta v Janove, pri ktorom zahynulo podľa posledných informácií najmenej 39 ľudí, vyhlasuje pre oblasť Janova výnimočný stav, ktorý bude trvať rok.

Odporúčame:
Video: Pri zrútení mosta v Janove zahynuli desiatky ľudí, český vodič prežil hrôzu so zraneniami (aktualizované)

Okrem toho premiér Giuseppe Conte po stredajšom mimoriadnom rokovaní talianskej vlády v Janove vyhlásil, že vláda nemôže čakať na výsledky vyšetrovania, ktoré ukážu, kto bol tomuto nešťastiu na vine. Preto už teraz pracuje na odobratí licencie diaľničnej spoločnosti, ktorá má momentálne na starosti väčšinu talianskych diaľnic, a hľadá novú spoločnosť.

Zároveň treba podľa premiéra Conteho vypracovať nové a oveľa prísnejšie pravidlá kontroly bezpečnosti stavu dopravnej infraštruktúry v krajine. "Nemôžeme čakať na spravodlivosť, občania musia jazdiť bezpečne," povedal Conte. Nešťastie, aké sa stalo v utorok v Janove, je podľa neho "v modernej spoločnosti neakceptovateľné".





Viac k témam: Janov, most Morandi, pád mosta v Janove
Zdroj: Webnoviny.sk - Talianska vláda vyhlásila po páde mosta v Janove výnimočný stav, hľadá novú diaľničnú spoločnosť © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia