Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Smerovanie KDH s Hlinom je proti presvedčeniu Vašečku, odmieta aj kandidatúru za OĽaNO












BRATISLAVA 16. augusta (WebNoviny.sk) - To, čo trápi nezaradeného poslanca Národnej rady SR Richarda Vašečku v prvom rade, nie je jeho politická budúcnosť, ale budúcnosť Slovenska a kresťanskej politiky.

Uchádzal sa o post predsedu KDH



Uviedol to pre agentúru SITA poslanec Vašečka, ktorý vo februári opustil poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a vstúpil do mimoparlamentného Kresťanskodemokratického hnutia (KDH), v ktorom sa uchádzal o post predsedu.

Odporúčame:
Za kauzou únosu vidí Hlina obchodné spory, pýtať sa podľa neho treba SNS

"Nikdy som netvrdil, že do KDH som vstúpil preto, lebo ho považujem za lepšie ako OĽANO. Rozhodnutie prijať kandidatúru na predsedu KDH som urobil preto, že som dlhodobo znepokojený smerovaním kresťanskej demokracie na Slovensku," uviedol Vašečka. Pripomenul, že vopred verejne avizoval, že ak zostane súčasný predseda Alojz Hlina šéfom KDH, tak za KDH nebude kandidovať.

"To platí. Smerovanie KDH pod vedením súčasného predsedu je proti môjmu vnútornému presvedčeniu. Preto som na sneme ani po ňom neprijal žiadnu stranícku funkciu," podotkol. Ako dodal, v tejto situácii je možné, že v budúcnosti nebude v parlamentných voľbách kandidovať vôbec. "Ani za KDH, ani za OĽANO," uviedol.

Svedomie je pre neho dôležitejšie



Nezaradený poslanec sa zúčastňoval na stretnutiach orgánov hnutia na rôznych úrovniach, na celoslovenskom predsedníctve, na krajských, okresných aj mestských výboroch.

Odporúčame:
KDH má nového člena predsedníctva, schválilo si aj kandidátov na primátorov krajských miest

"Utvrdil som sa však, že toto nie je štýl kresťanskej demokracie, ktorý by som chcel podporovať svojou aktívnou spoluúčasťou. Vyjadrenia a pravidelné mlčanie pána predsedu k hodnotovým otázkam je pre mňa za čiarou. Nie som ochotný zrádzať svoje hodnoty podľa aktuálneho trendu. Moje svedomie je pre mňa dôležitejšie," uzavrel Vašečka, ktorý aj naďalej spolupracuje v parlamente s opozičnými poslancami a podľa jeho slov má najlepšie vzťahy s poslancami klubu OĽANO, z ktorého začiatkom roka vystúpil.





Viac k témam: Alojz Hlina, KDH Kresťanskodemokratické hnutie, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Richard Vašečka
Zdroj: Webnoviny.sk - Smerovanie KDH s Hlinom je proti presvedčeniu Vašečku, odmieta aj kandidatúru za OĽaNO © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia