Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Šport

Medzinárodný olympijský výbor podmienečne zrušil suspendáciu Kuvajtu












LAUSANNE 16. augusta (WebNoviny.sk) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) podmienečne zrušil suspendáciu Kuvajtu, ktorého športovci sa nesmeli zúčastňovať na medzinárodných podujatiach pod národnou vlajkou v dôsledku porušovania Olympijskej charty a zasahovania vlády do športu v krajine. Proti zákazu z roku 2015 sa ohradila kuvajtská vláda a podala žalobu na MOV aj členov vlastného olympijského výboru.

Odporúčame:
Slovenskí volejbalisti začnú kvalifikáciu na ME proti Islandu, určili si jasný cieľ

Rozhodnutie MOV vyplynulo z toho, že tamojšia vláda sa zaviazala k novým voľbám pre športové organizácie. Zároveň ďalej nebude zasahovať do práce Kuvajtského olympijského výboru. Ak však krajina z pobrežia Perzského zálivu nesplní svoj prísľub, od októbra bude opäť suspendovaná.

Kuvajtskí športovci pocítili sankcie zo strany MOV na olympijských hrách v roku 2016, ktoré sa konali v brazílskom meste Rio de Janeiro, kde mohli štartovať len pod označením "nezávislý olympijský športovec". Strelec Fehaid Al-Deehani dokonca vyhral pre svoju krajinu zlato v dvojitom trape. Na februárovú zimnú olympiádu v Pjongčangu sa žiaden kuvajtský reprezentant nekvalifikoval.





Viac k témam: Medzinárodný olympijský výbor
Zdroj: Webnoviny.sk - Medzinárodný olympijský výbor podmienečne zrušil suspendáciu Kuvajtu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia