Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Dvaja muži čelia obvineniu z drogovej činnosti, polícia našla v Prešove najmä metamfetamín












BRATISLAVA 17. augusta (WebNoviny.sk) - Prešovský vyšetrovateľ obvinil dvoch mužov vo veku 37 a 36 rokov z drogovej trestnej činnosti.

Proti staršiemu mužovi vyšetrovateľ vzniesol obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Už bol raz odsúdený



Muž od februára tohto roku na rôznych miestach v Prešove kupoval omamné a psychotropné látky, predovšetkým metamfetamín. Tie mal sčasti pre vlastnú potrebu a konzumáciu a sčasti ich predával. Za taký čin bol odsúdený už v roku 2015. Informoval o tom prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Odporúčame:
Desiatky ľudí sa predávkovalo drogou K2 s fentanylom, americká polícia zadržala podozrivého muža

Aj mladší muž si od doposiaľ neznámej osoby z Košíc ale aj inde kupoval omamné a psychotropné látky. Polícia pri prehliadke priestorov a pozemkov v stredu 15. augusta zaistili v garáži na ulici Československých letcov v Ľuboticiach (okres Prešov) plastovú dózu so zelenou sušinou, plastovú tubu so šiestimi vrecúškami s bielou kryštalickou látkou.

Desiatky bežných dávok drogy



Skúmaním kriminalisti zistili, že v plastovej dóze je látka THC (tetrahydrokanabinol) – účinná látka v konope (Cannabis) o hmotnosti 6,25 gramu, z ktorého by bolo možné pripraviť minimálne 31 bežných dávok drogy. V šiestich vrecúškach našli účinnú látku metamfetamín s prímesou metylsulfonylmetánu (MSM) o celkovej hmotnosti 3,28 gramu.

Odporúčame:
Foto: Desiatky policajtov zasahovali v Seredi, pri domových prehliadkach hľadali drogy

Z tohto množstva by bolo možné pripraviť minimálne 34 bežných dávok drogy. Muž čelí obvineniu vyšetrovateľa za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Oboch obvinených umiestnil vyšetrovateľ do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny hrozí staršiemu z obvinených desať až 15 rokov a mladšiemu tri až desať rokov väzenia.





Viac k témam: drogy, Polícia SR, Prešov
Zdroj: Webnoviny.sk - Dvaja muži čelia obvineniu z drogovej činnosti, polícia našla v Prešove najmä metamfetamín © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia