Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Foto: Obyvatelia Modranky protestovali proti kamiónom, na priechode pre chodcov zablokovali cestu












TRNAVA 21. septembra (WebNoviny.sk) – Obyvatelia Trnavy – Modranky dnes podvečer na hodinu zablokovali dopravu na ceste, ktorá spája túto mestskú časť s rýchlostnou komunikáciou R1.

Nepúšťali ani osobné autá



Asi osemdesiat ľudí tak protestovalo proti čoraz intenzívnejšej kamiónovej doprave, ktorá im znepríjemňuje život. Dopravu blokovali neustálym prechádzaním cez priechod pre chodcov. Aj keď bol protest zameraný proti kamiónom, nepúšťali ani osobné autá.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Obyvatelia Modranky blokovali cestu na protest voči kamiónom

Kamióny podľa organizátorky blokády Eriky Kotvasovej prechádzajú dňom i nocou územím s rodinnými domami do obchodno-priemyselného areálu.

Petícia im nepomohla



,,Jediným riešením je vybudovanie obslužnej komunikácie, ktorá by odviedla kamióny z priemyselnej zóny mimo obývanú časť. Prípravy už boli rozbehnuté, pripravená je aj projektová dokumentácia, ale nič viac sa nedeje,“ povedala Kotvasová.

"Ľudia z Modranky chodili na Mestský úrad v Trnave, podpisovali aj petíciu, ale nepomohli si,“ dodala. Ak dnešná blokáda nepomôže, tak podľa Kotvasovej budú nasledovať ďalšie. Viacerí ďalší účastníci protestu sa zhodli v názore, že samospráva nemala obchodno-priemyselný areál bez obslužnej komunikácie ani povoliť.

Modranka je mestskou časťou Trnavy, v 31-člennom mestskom zastupiteľstve jej obyvateľov zastupuje jeden poslanec.





Viac k témam: protest
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Obyvatelia Modranky protestovali proti kamiónom, na priechode pre chodcov zablokovali cestu © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia