Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Trnavský samosprávny kraj ocenil osobnosti a kolektívy, medzi poctenými je aj Rybáriková












TRNAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) – Cenou Trnavského samosprávneho kraja ocenili krajskí poslanci trinásť osobností a tri kolektívy. Medzi ocenenými je aj tenistka Magdaléna Rybáriková, historik Jozef Šimončič, historik a publicista Ján Šimulčík či ochranár Vladimír Filipovič.

Z kolektívov ocenenie získal Dobrovoľný hasičský zbor z Hlohovca, hudobno – folklórnu skupinu Pósfa z Dunajskej Stredy a Obchodná akadémia v Senici. Ocenenia schválili poslanci tento týždeň, ich slávnostné odovzdávanie bude 4. októbra v Divadle Jána Palárika v Trnave.

Odporúčame:
Video: Magdaléna Rybáriková skrečovala zápas úvodného kola na turnaji v Soule

Trnavský samosprávny kraj už viac ako desať rokov oceňuje osobnosti a kolektívy, ktoré významným spôsobom prispeli k rozvoju kraja, dosiahli vynikajúce tvorivé výkony alebo výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej alebo verejnoprospešnej činnosti.

Tenistka Magdaléna Rybáriková dosahuje vo svojej kariére už dlhší čas vynikajúce výsledky. V novembri 2017 ju vyhlásili za najlepšiu tenistku Slovenska za rok 2017 a zvíťazila aj v ankete o najpopulárnejšieho tenistu roka. V prípade 90 ročného Jozefa Šimončiča krajskí poslanci ocenili nielen jeho dlhoročnú prácu archivára, ale aj jeho zásluhy o znovupostavenie súsošia Najsvätejšej Trojice v centre Trnavy a zásluhy pri zakladaní Trnavskej univerzity. Ján Šimulčík sa vo svojej vedeckej tvorbe venuje problematike prenasledovania veriacich v období komunizmu a téme tajnej cirkvi v odpore proti komunistickému režimu.Okrem vedeckých štúdií a popularizačných článkov o pôsobení tajnej cirkvi na Slovensku počas normalizácie za posledných desať rokov napísal osem kníh.

Ďalšími ocenenými jednotlivcami sú Jaroslav Heler, Michal Horník st., Marián Tóth, Blažej Baláž, Jozef Svrček, Jozef Haring, Alexander Godány, Branko Remiáš a Jozef Janiga in memoriam.





Viac k témam: Magdaléna Rybáriková, TTSK Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: Webnoviny.sk - Trnavský samosprávny kraj ocenil osobnosti a kolektívy, medzi poctenými je aj Rybáriková © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia