Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Aktualizované: Hurikán Leslie, ktorý smeruje k Portugalsku a Španielsku, zoslabol














  • aktualizované 13. októbra 15:48




MIAMI 13. októbra (WebNoviny.sk) - Hurikán Leslie, ktorý smeruje do Portugalska a Španielska, kam by mal priniesť silné dažde a nebezpečne silný vietor a vlnobitie, v sobotu mierne zoslabol.

Vietor s rýchlosťou 100 kilometrov za hodinu



Búrka prvej kategórie sa nachádza stovky kilometrov juhozápadne od portugalského Lisabonu a 935 kilometrov východne od súostrovia Azory, informuje americké národné hurikánové centrum, ktoré sídli v Miami.

Leslie sa pohybuje na severovýchod rýchlosťou 61 kilometrov za hodinu a sprevádza ju vietor s rýchlosťou 120 kilometrov za hodinu.

Varovanie pred tropickou búrkou



Búrka by mala prejsť severne od ostrova Madeira a následne pokračovať k juhozápadu Pyrenejského polostrova. V nedeľu by sa mala pohybovať ďalej smerom do vnútrozemia.

Pre Madeiru vydali varovanie pred tropickou búrkou, časti Portugalska by mal zasiahnuť vietor blížiaci sa silou hurikánu a v častiach západného Španielska predpovedajú vietor so silou tropickej búrky.

Leslie by mala so sebou priniesť silný príboj, ktorý počas víkendu zasiahne Azory, Madeiru, Kanárske ostrovy a tiež atlantické pobrežie Španielska, Portugalska a Maroka.

 





Viac k témam: hurikán, hurikán Leslie
Zdroj: Webnoviny.sk - Aktualizované: Hurikán Leslie, ktorý smeruje k Portugalsku a Španielsku, zoslabol © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia