Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Automobilový priemyseľ

Polícia urobila raziu v automobilke Opel, ktorú vyšetrujú pre podozrenia z manipulácie emisií












FRANKFURT 16. októbra (WebNoviny.sk) – Nemecká prokuratúra informovala, že polícia uskutočnila prehliadky v automobilke Opel v rámci prešetrovania podozrení z manipulácie emisií dieselových áut. Tlačová agentúra DPA uviedla, že vyšetrovatelia boli v objektoch firmy v mestách Russelsheim a Kaiserslautern v pondelok.

Softvér na vypnutie kontroly emisií



Agentúra citovala hovorkyňu prokuratúry vo Frankfurte Nadju Niesenovú, podľa ktorej vyšetrovatelia majú podozrenie, že Opel použil softvér na vypnutie kontroly emisií pri určitých rýchlostiach a teplotách motora.

Opel, ktorý je súčasťou francúzskej automobilky PSA Group, policajné prehliadky potvrdil, ale odmietol poskytnúť podrobnosti.

Automobilka spolupracuje



Nemecké ministerstvo dopravy vo vyhlásení uviedlo, že v štyroch prípadoch zistilo vypínanie kontroly emisií a konštatovalo, že Opel predlžuje dobrovoľné zvolávanie áut na opravy. Ministerstvo dodalo, že má v úmysle prikázať automobilke, aby zvolala 100 tisíc vozidiel.

Opel vo vyhlásení uviedol, že "spoločnosť s úradmi úplne spolupracuje. Firma zdôrazňuje, že jej vozidlá sú v súlade s platnými predpismi."





Viac k témam: emisie, Opel, prehliadky, PSA Group
Zdroj: Webnoviny.sk - Polícia urobila raziu v automobilke Opel, ktorú vyšetrujú pre podozrenia z manipulácie emisií © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia