Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Video: Počas náboženského festivalu v Indii vrazil vlak do davu ľudí, najmenej 50 zahynulo












NAÍ DILLÍ 19. októbra (WebNoviny.sk) - Najmenej 50 ľudí zomrelo, keď do nich počas náboženského festivalu na severe Indie narazil rýchlo idúci vlak. Obete boli v dave ľudí, ktorý sa zhromaždil na koľajniciach, keď pozoroval ohňostroj.

Nešťastie sa stalo v piatok na predmestí Amritsaru v štáte Pandžáb, uviedol miestny líder strany Indický národný kongres Pratap Singh Badžvá. Ľudia si podľa neho vlak nevšimli a samotný stroj nedokázal zastaviť.

Podľa Badžváha sa nehoda stala, keď boli stovky ľudí zaneprázdnené pozorovaním pálenia podobizne démona Rávanu počas festivalu Dussehra. Po nehode sa na miesto zbehlo veľa dedinčanov, ktorí vyjadrovali hnev voči úradom zodpovedným za správu železníc za to, že v súvislosti s oslavami neprijali žiadne preventívne opatrenia.

Nehody sú na indických železniciach relatívne bežné. Piatkové nešťastie je však jedným z najsmrteľnejších za uplynulé roky. V roku 2016 napríklad zomrelo 146 ľudí, keď sa vykoľajil vlak vo východnej časti krajiny.







Viac k témam: festival, zrážka vlaku s osobou
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Počas náboženského festivalu v Indii vrazil vlak do davu ľudí, najmenej 50 zahynulo © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia