Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Polícia v Bosne a Hercegovine zabránila migrantom dostať sa do Chorvátska












ANKARA 22. októbra (WebNoviny.sk) - Polícia v Bosne a Hercegovine zabránila približne 200 migrantom, aby sa dostali na hranicu so susedným Chorvátskom.

Skupina v pondelok pochodovala k Chorvátsku z mesta Velika Kladuša, pričom tak protestovala proti pretrvávajúcemu uzavretiu hranice pre ľudí, ktorí sa chcú dostať do západnej Európy.

Migranti strávili niekoľko hodín pri hraničnom priechode Maljevac a potom sa vrátili naspäť. Ďalšia skupina 89 migrantov zase v pondelok opustila tábor v meste Cazin. Pravdepodobne tiež bude pochodovať k ďalšiemu hraničnému priechodu.

Na severozápade Bosny a Hercegoviny sa zdržiavajú tisícky migrantov, ktorí sa odtiaľ pokúšajú dostať do bohatých členských štátov Európskej únie.

Migranti sa zamerali na Bosnu, aby sa vyhli prísne stráženým trasám a hraniciam iných balkánskych krajín. Počas minulého víkendu obyvatelia mesta Bihač protestovali proti narastajúcemu počtu migrantov v meste.





Viac k témam: Bihač, Európska únia, imigranti, migranti, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk - Polícia v Bosne a Hercegovine zabránila migrantom dostať sa do Chorvátska © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia