Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Bulharsko nepodpíše pakt OSN o migrácii, poškodzuje ich národné záujmy












SOFIA 12. novembra (WebNoviny.sk) - Bulharskí predstavitelia naznačujú, že ich krajina nepodpíše Globálny pakt OSN o migrácii, ktorý má Organizácia Spojených národov prijať v decembri v marockom Marrákeši. Dôvodom má byť fakt, že poškodzuje ich národné záujmy.

Podpredseda vládnej stredo-pravej strany Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB) Cvetan Cvetanov po stretnutí koaličných lídrov v pondelok uviedol, že "postoj bulharskej vlády bude taký, že sa nepripojí ku Globálnemu paktu OSN o migrácii".

Jednoznačne odmietavé stanovisko zastávajú Zjednotení patrioti (OP), koaličný partner strany GERB. Podľa nich pakt predstavuje hrozbu pre národné záujmy. Bulharský parlament bude o pakte rokovať v stredu.

S paktom OSN o migrácii sú nespokojné aj ďalšie krajiny. Nechce ho podpísať Poľsko, Rakúsko a nepáči sa ani Čechom. Spojené štáty sa z rokovania o ňom stiahli už minulý rok. Maďarsko svoj nesúhlas s paktom deklarovalo už v lete, keď tamojší minister zahraničia Péter Szijjártó vyhlásil, že dohoda je hrozbou pre celý svet.





Viac k témam: migrácia, migranti, OSN Organizácia spojených národov
Zdroj: Webnoviny.sk - Bulharsko nepodpíše pakt OSN o migrácii, poškodzuje ich národné záujmy © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia