Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Macron diskutoval s Merkelovou o migrácii, eure aj európskej obrane












FRANKFURT 18. novembra (WebNoviny.sk) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecká kancelárka Angela Merkelová v nedeľu diskutovali o migrácii, eure, európskej obrane, zdanení digitálnych spoločností a ďalších témach.

Macron, ktorý pricestoval do Berlína, aby sa zúčastnil na spomienke na obete vojny a diktatúry, vyzval európskych lídrov, aby prevzali zodpovednosť za svoj vlastný osud, najmä čo sa týka obrany. Vyjadril sa tak počas vystúpenia v nemeckom spolkovom sneme, Bundestagu.

Francúzsko-nemecké spojenectvo má podľa neho záväzok "nedovoliť svetu, aby skĺzol do chaosu a sprevádzať ho na ceste k mieru".

Európa podľa jeho slov nemôže hrať svoju rolu, ak neprevezme zodpovednosť za svoju obranu a bezpečnosť a bude naďalej spokojná s tým, že jej na medzinárodnej scéne patrí vedľajšia úloha. Vyzval zároveň na vytvorenie európskej armády.

Macron sa tiež spolu s Merkelovou a nemeckým prezidentom Frank-Walterom Steinmeierom zúčastnil na kladení vencov v berlínskom pamätníku Neue Wache.





Viac k témam: Angela Merkelová, Bundestag, Emmanuel Macron, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk - Macron diskutoval s Merkelovou o migrácii, eure aj európskej obrane © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia