Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Video: Víťazstvo nad Ukrajinou dodalo tímu nový impulz, vraví Škrtel pred duelom proti Česku












PRAHA 18. novembra (WebNoviny.sk) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal podobne ako pred duelom s Ukrajinou neprezradil základnú jedenástku na záverečný súboj 1. skupiny B-divízie Ligy národov proti Česku, ktorý sa odohrá v pondelok od 20.45 h na pražskom Sinobo Stadium.

Český lodivod stále nevie, či bude mať k dispozícii Juraja Kucku so Stanislavom Lobotkom, ktorí nie sú v stopercentnom zdravotnom stave, a zvažuje, kedy do stretnutia zapojí krídelníka Slavie Praha Miroslava Stocha.

"Nemám veľmi rád to, keď sa hovorí, že musíme vyhrať. Verím, že budeme chcieť zvíťaziť. Je to pre mňa špecifický duel, ale momentálne som koučom slovenského národného tímu a urobím všetko pre to, aby sme získali tri body," vyjadril sa Hapal.

Pozorne si všíma zlepšujúcu sa výkonnosť českého tímu pod vedením nového trénera Jaroslava Šilhavého. "Jeho príchod mal pozitívny vplyv na hru mužstva. Nahradil niektorých lídrov a zároveň zmenil herný prejav reprezentácie. Ja však takisto cítim veľmi dobrú atmosféru v slovenskej kabíne," pokračoval bývalý úspešný kormidelník SR "21".

Špecifický zápas pre Stocha



Pred piatkovým víťazným stretnutím s Ukrajinou v Trnave nemohol 49-ročný rodák z Kroměříža počítať so službami "vykartovaného" Tomáša Hubočana a nedoliečeného Stanislava Lobotku.

Navyše, na Štadióne Antona Malatinského trávnik predčasne opustili aj stredopoliar Juraj Kucka a útočník Adam Zreľák, ktorí utrpeli zranenie. "Juraj Kucka neabsolvuje predzápasový tréning, Stanislav Lobotka sa bude pripravovať individuálne, ale verím, že všetci hráči budú pripravení na úvodný výkop," hovoril kouč národného tímu na margo aktuálneho zdravotného stavu svojich zverencov.



Hapal by rád využil schopnosti vo forme hrajúceho Miroslava Stocha, no zatiaľ neprezradil, či ho zaradí do základnej zostavy. "Je to preňho špecifický súboj, na štadióne v Edene je doma a dobre to tu pozná. Zvažujeme aj variant, že bude v základnej zostave, ale zatiaľ vám to neviem potvrdiť."

Česi aj Slováci majú v tabuľke tri body



Pred posledným zápasom 1. skupiny B-divízie Ligy národov majú Slováci a Česi na konte zhodne tri body a súperia o udržanie sa v druhej výkonnostnej úrovni tejto novovytvorenej súťaže.

V lepšej východiskovej pozícii sú domáci futbalisti, ktorým stačí na zachovanie si druhej priečky aj remíza, pretože v októbri triumfovali na trnavskom trávniku 2:1. Slováci, naopak, potrebujú zvíťaziť, pretože jedine trojbodový zisk ich dostane pred pondelňajšieho súpera. Oba tímy zároveň bojujú o miesto v druhom koši pri žrebe kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2020.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Liga národov: Slovensko – Česko

"Mužstvo je skúsené a dokáže sa s touto situáciou vyrovnať. Vieme, že musíme vyhrať a urobíme pre tento cieľ všetko," povedal kapitán slovenského výberu Martin Škrtel, ktorý si uvedomuje kvalitu súpera.

"Česi zvíťazili u nás aj v Poľsku a potvrdili svoju silu. Nebude to jednoduchý duel, ale naše mužstvo dostalo nový impulz po víťazstve nad Ukrajinou a do zápasu s Českom pôjde so sebavedomím za víťazstvom," dodal stopér tureckého Fenerbahce.

Pondelňajší duel Ligy národov Česko - Slovensko sa v Prahe odohrá pod taktovkou arbitrov zo Španielska. Hlavným rozhodcom je 36-ročný Alejandro Hernández, na čiarach mu budú pomáhať krajania Teodoro Sobrino a Raúl Cabanero.







Viac k témam: česká futbalová reprezentácia, Juraj Kucka, Liga národov, Martin Škrtel, Pavel Hapal, slovenská futbalová reprezentácia, Stanislav Lobotka
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Víťazstvo nad Ukrajinou dodalo tímu nový impulz, vraví Škrtel pred duelom proti Česku © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia