Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Vladimír Weiss skončil s reprezentáciou, pod trénerom Hapalom hrať nechce












BRATISLAVA 21. novembra (WebNoviny.sk) - Slovenský futbalista Vladimír Weiss sa rozhodol uzavrieť reprezentačnú kapitolu pod vedením trénera A-tímu SR Pavla Hapala, ktorý len pred necelým mesiacom vystriedal na lavičke Jána Kozáka. "Za Hapala som skončil, vyjadrím sa v najbližších dňoch," skonštatoval Weiss podľa webu sport24.pluska.sk.

Počas zápasu s Českom opustil striedačku



Čoskoro 29-ročný krídelník (nar. 30. novembra 1989) ťažko niesol skutočnosť, že sa ani v jednom z dvoch novembrových duelov 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov nedostal na trávnik - bolo tak v piatkovom trnavskom proti Ukrajine (4:1) aj v pondelňajšom v Prahe s domácim Českom (0:1).

Pri treťom striedaní trénera Hapala a príchode Adama Nemca v 79. min za Adama Zreľáka na trávnik v súboji s ČR už bolo jasné, že sa na trávniku neobjaví. Weiss sa po tomto momente zdvihol z lavičky a zamieril do útrob štadióna.

"Rozhodli sme sa pre iné varianty, ale nikde nie je napísané, že v ďalších zápasoch nebude hrať. Žiadny problém. Asi bol frustrovaný z toho, že nedostal príležitosť. Tým, ako sa zachoval, prejavil neúctu voči nám trénerom, realizačnému tímu a spoluhráčom," reagoval 49-ročný český kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal a potvrdil, že Weiss mu pri odchode zo šatne podal ruku, ale reči o konci jeho reprezentačnej kariéry nepočul: "Ak ich niekde povedal, tak nie predo mnou. Ja som s ním odvtedy nehovoril. Nechám tomu istý čas a počkám, či sa on nejako vyjadrí. Ak to myslel vážne, mal by si stáť za svojím slovom."

Necestoval spoločne s výpravou



Keď spoluhráči účastníka majstrovstiev sveta 2010 v JAR i majstrovstiev Európy 2016, ktorý v najcennejšom drese nastúpil 67-krát a strelil sedem gólov, prichádzali do šatne, Weiss údajne už s taškou v ruke blúdil po chodbách futbalovej arény v Prahe.

"Tu som skončil," mal podľa webu profutbal.sk prvýkrát naznačiť svoj zámer bratislavský rodák. V súčasnosti hráč katarského klubu Al-Gharafa neodcestoval spoločne s výpravou v jednom autobuse, ale po vlastnej osi.

Hneď po nástupe do funkcie šéfa realizačného tímu musí tréner Pavel Hapal riešiť nepríjemnú udalosť, disciplinárny prehrešok hráča. "Nejaké riešenie v hlave mám, ale v tejto chvíli s ním na verejnosť nepôjdem,“ dodal Hapal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Liga národov: Česko – Slovensko (futbal)





Viac k témam: Pavel Hapal, slovenská futbalová reprezentácia, Vladimír Weiss ml.
Zdroj: Webnoviny.sk - Vladimír Weiss skončil s reprezentáciou, pod trénerom Hapalom hrať nechce © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia