Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Zdravie

Myšlienkou Movembra je prevencia mužských onkologických ochorení












KOŠICE 23. novembra (WebNoviny.sk) – Študenti Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach organizujú túto sobotu v poradí už štvrtý Movember, podujatie, ktorého cieľom je šíriť informovanosť medzi mužmi o rakovine semenníkov a prostaty. Symbolom akcie sú preto mužské fúzy. Uskutoční sa 24. novembra medzi desiatou a osemnástou v košickom Auparku. Symbolom Movembra je modrá stužka pripnutá na znak solidarity s pacientmi, ktorí s rakovinou bojujú.

Myšlienkou Movembra je prevencia mužských onkologických ochorení, predovšetkým semenníkov. Budeme oslovovať okoloidúcich pánov a na silikónovom modeli semenníkov im ukážeme účinnú techniku samovyšetrenia, ktorá môže pomôcť odhaliť zhubné hrčky,“ hovorí študentka Lekárskej fakulty UPJŠ Lule Tomiq, podpredsedníčka pre vonkajšiu komunikáciu Spolku medikov mesta Košice.

Osvetové podujatie pripravila skupina študentov pôsobiacich v Klube verejného zdravia Spolku medikov mesta Košice, ktorí záujemcom poskytnú základné informácie a praktickú inštruktáž. Odborné rady poskytne pracovníčka Urologickej kliniky Lekárskej fakulty UPJŠ a Univerzitnej nemocnice LP Košice Vladimíra Sobolová. K dispozícii budú aj informačné brožúrky Ligy proti rakovine.

Akciu Movember spustila v roku 2004 Movember Foundation charity v Austrálii a na Novom Zélande a postupne sa rozšírila do ďalších krajín, kde má rôzne formy charitatívnych alebo osvetových akcií zameraných na tabuizovaný boj za mužské zdravie.





Viac k témam: lekárska fakulta, movember, rakovina, Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice
Zdroj: Webnoviny.sk - Myšlienkou Movembra je prevencia mužských onkologických ochorení © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia