Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Video: Požiar v anglickej zoo pripravil o život mnoho zvierat












LONDÝN 16. decembra (WebNoviny.sk) - Požiar v zoologickej záhrade v anglickom meste Chester pripravil o život mnoho zvierat vrátane hmyzu, žiab, rýb a malých vtákov. Zoo v nedeľnom stanovisku uviedla, že zamestnancom sa podarilo dostať do bezpečia všetky cicavce, medzi nimi ohrozené orangutany sumatrianske, makaky chocholaté a gibony striebristé.

Avšak zvieratá, ktoré sa nachádzali v blízkosti miesta vypuku požiaru v tropickom pavilóne monzúnového lesa, sa zachrániť nepodarilo. Riaditeľ zoo Jamie Christon povedal, že strata ktoréhokoľvek zvieraťa je pre nich nesmierne bolestivá. Príčina vzniku požiaru je naďalej predmetom vyšetrovania.

Pre požiar, ktorý vypukol v sobotu, museli evakuovali všetkých návštevníkov zoo. Na fotografiách, ktoré zverejnila britská stanica BBC, bolo vidieť hustý čierny dym a plamene vychádzajúce z tropického pavilónu. Chesterská zoo patrí k najobľúbenejším v Británii, pričom každoročne pritiahne asi dva milióny návštevníkov. Zastrešuje viac než 21-tisíc zvierat z 500 rôznych druhov.







Viac k témam: požiar, Zoo
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Požiar v anglickej zoo pripravil o život mnoho zvierat © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia