Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

V Banskej Bystrici odovzdajú výťažok z primátorského punču miestnej neziskovej organizácii












BANSKÁ BYSTRICA 18. decembra (WebNoviny.sk) – Počas troch hodín tradičného charitatívneho podujatia v pondelok 17. decembra na námestí SNP v Banskej Bystrici vyzbierali 2 230 eur. Výťažok z predaja tohtoročného primátorského punču poputuje do neziskovej organizácie Domu matky Terezy.

Ako agentúru SITA informovala Dominika Smoleňová z kancelárie primátora, na podujatí vládla pravá vianočná atmosféra a dobrá nálada.

Podpora Domu Matky Terezy



Vyzbierané peniaze budú využité na podporu aktivít pre klientov domova v keramických, tkáčskych a drevárskych dielňach, v ktorých si cibria manuálne zručnosti a zároveň tvoria hodnoty pre potešenie seba i druhých.

Činnosť Domu Matky Terezy je orientovaná na vytváranie dôstojných podmienok pre život zdravotne postihnutých ľudí a ich integráciu do spoločnosti.

Ďakujem všetkým Banskobystričanom, ktorí ukázali, že pomoc a charita je im blízka a majú ju v srdci. Aj dnes to dokázali a teší ma, že výťažok môžeme venovať tým, ktorí to potrebujú,“ povedal primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Prišli aj turisti z Austrálie



O primátorský punč bol veľký záujem, o čom svedčia aj čísla. Na podujatí predali 150 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju a 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc.

Stretnutie primátora s Banskobystričanmi spestril aj folklórny súbor Bystrina a Paľko Majerík, ktorí sa postarali o dobrú náladu. „Cestu na punč si našli aj návštevníci zo zahraničia. Nechýbali turisti až z ďalekého Nového Zélandu či Austrálie,“ dodala Smoleňová.





Viac k témam: charita, Ján Nosko, vianočné trhy
Zdroj: Webnoviny.sk - V Banskej Bystrici odovzdajú výťažok z primátorského punču miestnej neziskovej organizácii © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia