Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Zdravotníctvo

VšZP pokračuje v nátlaku na ambulantných lekárov, podľa zväzu im posiela zavádzajúce informácie












BRATISLAVA 18. decembra (WebNoviny.sk) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) podľa Zväzu ambulantných poskytovateľov (ZAP) pokračuje v nátlaku na lekárov. Ako ďalej uviedol zväz v tlačovej správe, poisťovňa im zasiela zjavne nepravdivé a zavádzajúce informácie.

Konanie poistovne vnímajú ako účelové



V liste členom ZAP, ktorí sú od 1. decembra 2018 vo vzťahu k VšZP nezmluvnými poskytovateľmi, poisťovňa informuje o negatívnych právnych a sankčných konzekvenciách za nedodržiavanie zákonných povinností.

ZAP vníma konanie poisťovne ako účelové. Podľa zväzu sa poisťovňa bojí, že nezabezpečí dostupnú zdravotnú starostlivosť pre jej poistencov od 1. januára 2019.

Normálny prístup a korektné rokovanie



"Ak si vedenie VšZP myslí, že nie je schopné dôjsť k dohode s vedením ZAP o pokračovaní v zmluvnom vzťahu s viac ako 1 000 ambulantnými lekármi, je najvyšší čas, aby aj jediný akcionár VšZP, ktorým je MZ SR, zastúpený pani ministerkou zdravotníctva (Andreou Kalavskou) zvážil, či súčasný vyjednávací tím VšZP má reálne šance na úspech, teda na dohodu so ZAP," uviedol zväz.

ZAP oslovil všetkých ambulantných lekárov, ktorí nie sú so zmluvnými podmienkami vo VšZP spokojní, "aby jednoznačne vyjadrili svoj nesúhlas a podporili ZAP i seba vo vyjednávaní za slušné zmluvy, za normálny prístup a korektné rokovanie".

Agentúra SITA požiadala o stanovisko Všeobecnú zdravotnú poisťovňu.





Viac k témam: Andrea Kalavská, minister zdravotníctva SR, Ministerstvo zdravotníctva SR, VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa, ZAP Zväz ambulantných poskytovateľov
Zdroj: Webnoviny.sk - VšZP pokračuje v nátlaku na ambulantných lekárov, podľa zväzu im posiela zavádzajúce informácie © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia