Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Nezamestnanosť pod päť percent má 50 okresov, najviac ľudí bez práce je v Rimavskej Sobote












BRATISLAVA 23. januára (WebNoviny.sk) - Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého roka v okrese Hlohovec. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 1,68 % disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

Nasledovali okresy Galanta, Piešťany, Trenčín a Bratislava V. V okrese Galanta miera evidovanej nezamestnanosti v decembri vlaňajška dosiahla 1,75 %, v okrese Piešťany 1,84 %, v okrese Trenčín 1,88 % a v okrese Bratislava V 2,07 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najviac ľudí bez práce



Mieru evidovanej nezamestnanosti pod 5 % minulý mesiac vykázalo 50 okresov na Slovensku. Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola vyššia ako 10 % v 12 okresoch na Slovensku. Z týchto okresov sa šesť nachádza v Prešovskom kraji, a po tri okresy patria do Košického a Banskobystrického kraja.

Najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého roka v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 16,15 %. Nasleduje okres Kežmarok, kde miera nezamestnanosti predstavovala 15,21 %.

Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 13,92 %. Do pätice okresov s najvyššou mierou nezamestnanosti patrí aj okres Revúca, ktorý vykázal v decembri vlaňajška mieru nezamestnanosti na úrovni 13,71 % a okres Vranov nad Topľou s mierou evidovanej nezamestnanosti 12,21 %.

Pokles o 0,05 percenta



Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku ku koncu minulého roka oproti novembru vlaňajška klesla o 0,05 percentuálneho bodu na 5,04 %. Medziročne bola miera nezamestnanosti v decembri nižšia o 0,90 percentuálneho bodu.

Na pondelkovej tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR Marián Valentovič. Úrady práce evidovali na konci minulého roka 138 198 disponibilných uchádzačov o zamestnanie.

V porovnaní s novembrom minulého roka ide o pokles o 1 329 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 23 717 osôb.





Viac k témam: minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, nezamestnanosť, nezamestnanosť v SR, Ústredie práce
Zdroj: Webnoviny.sk - Nezamestnanosť pod päť percent má 50 okresov, najviac ľudí bez práce je v Rimavskej Sobote © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia