Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Čína schválila zákon, ktorý zmierňuje obmedzenia voči zahraničným firmám












WASHINGTON 17. marca (WebNoviny.sk) - Americké podnikateľské organizácie sú povzbudené tým, že Čína schválila zákon, ktorým sa zmierňujú reštrikcie voči zahraničným firmám, a tento zákon by podľa nich mohol uľahčiť cestu k významnej dohode o obchode medzi oboma krajinami.

Čínsky zákonodárny zbor tento týždeň schválil legislatívu, ktorej cieľom je brániť čínskym predstaviteľom v tom, aby nútili americké a iné zahraničné firmy odovzdávať technológie.

"Je to jedno z tých opatrení, ktorými sa buduje dôvera," povedala Erin Ennisová, viceprezidentka Americko-čínskej obchodnej rady, o kroku čínskeho zákonodárneho zboru. Naznačuje to, že "obe strany hovoria rovnakým jazykom", dodala. Stále však nie je jasné, ako blízko sú USA a Čína k obchodnej dohode.

Splnomocnenec USA pre obchod Robert Lighthizer začiatkom tohto týždňa vo výbore amerického Senátu uviedol, že "stále existujú dôležité otázky, ktoré sa budú musieť vyriešiť". Lighthizer zdôraznil, že dohoda musí obsahovať klauzuly, ktoré umožnia Spojeným štátom americkým uvaliť clá a iné sankcie, ak Čína nesplní svoje sľuby.





Viac k témam: obchodná dohoda, obchodná vojna
Zdroj: Webnoviny.sk - Čína schválila zákon, ktorý zmierňuje obmedzenia voči zahraničným firmám © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia