Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Informatika

Google predstavil svoju novinku, hernú streamovaciu službu Stadia












NEW YORK 21. marca (WebNoviny.sk) - Spoločnosť Google predstavila novú streamovaciu službu pre videohry s názvom Stadia.

Hráči si na platforme budú ukladať svoje herné dáta na cloude, čo im pri hraní umožní využívať rôzne zariadenia s prehliadačom Google Chrome či operačným systémom Chrome OS, ako sú napríklad telefóny Pixel či Chromebooky.

Najprv v USA a Kanade



Koľko bude služba stáť, či bude fungovať formou predplatného alebo ponúkne iné možnosti, Google neuviedol. Rovnako tiež nie je známe, aké hry budú pri spustení služby dostupné. Jediné, čo spoločnosť prezradila je, že ju uvedie na trh ešte v roku 2019, a to v USA, Kanade, Spojenom kráľovstve a častiach Európy.

Svoju novinku Google predstavil na Game Developers Conference v San Franciscu. Hoci sa očakávalo, že predstavia streamovaciu konzolu, Stadia sa zameria vyslovene len na cloudovú infraštruktúru Googlu. "Dátové centrum je vašou platformou," oznámil viceprezident Googlu Phil Harrison.

Žiadne sťahovanie ani inštalácie



Streamovanie videohier si vyžaduje silnejšie pripojenie a väčší výkon počítačov ako bežné streamovanie videa, keďže ide o priamu interakciu medzi hráčom a hrou. Google v tejto súvislosti tvrdí, že na napojenie systému využíva svoje dátové centrá.

Hranie videohier so Stadiou si podľa spoločnosti nebude vyžadovať sťahovanie a inštalácie. Google spolu s platformou ponúkne aj ovládač, ktorý si používatelia k nej môžu, ale nemusia zaobstarať.

Ovládač bude mať pripojenie na wi-fi a tiež tlačidlo, ktorým hráč zapne mikrofón a bude sa môcť pýtať cez funkciu Google Assistant otázky o hre, ktorú hrá. Cez ovládač tiež budú môcť používatelia zdieľať hru priamo zo Stadie na službu YouTube.





Viac k témam: Google, Google Assistant, Google Chrome, youtube
Zdroj: Webnoviny.sk - Google predstavil svoju novinku, hernú streamovaciu službu Stadia © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia