Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Andrej Danko navštívi Vatikán, predsedu parlamentu prijme aj pápež František












BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Predsedu parlamentu Andreja Danka prijme na osobnej audiencii pápež František.

Audiencia spoločne s Vondráčkom



Ako ďalej agentúru SITA informoval hovorca predsedu Národnej rady (NR) SR Tomáš Kostelník, Andrej Danko vo štvrtok odlieta na dvojdňovú pracovnú cestu do Vatikánu.

Ide o druhú návštevu pápeža, odkedy predseda parlamentu nastúpil v roku 2016 do funkcie. Koná sa z iniciatívy slovenskej strany pri príležitosti 1150. výročia úmrtia sv. Cyrila a významného životného jubilea emeritného kardinála Jozefa Tomka, ktorý nedávno oslávil 95. narodeniny.

Osobná audiencia u hlavy katolíckej cirkvi sa uskutoční spoločne s predsedom Poslaneckej snemovne ČR Radkom Vondráčkom, doplnil v tlačovej správe Kostelník.

Ekumenický charakter návštevy



Návšteva má podľa Andreja Danka predovšetkým ekumenický charakter. Je ním „spoločný slovensko-český hold pamiatke a odkazu slovanským vierozvestcom, patrónom Európy a spolupatrónom Slovenska, sv. Cyrilovi a Metodovi a pripomenutie si 1150. výročie úmrtia Konštantína Filozofa -svätého Cyrila,“ cituje tlačová správa šéfa slovenského parlamentu.

Podľa Danka „duchovné a kultúrne dedičstvo sv. Cyrila a Metoda je zdrojom univerzálnych kresťanských hodnôt pre súčasné aj budúce generácie a odkaz naň sa nachádza aj v Preambule Ústavy Slovenskej republiky“.

Počas návštevy Vatikánu si predsedovia parlamentov SR a ČR zároveň uctia osobnosti spoločnej modernej histórie. V piatok položia kvety k pamätníkom Alexandra Dubčeka, Jána Palacha a Milana Rastislava Štefánika, čím si zároveň pripomenú dôležité dátumy v histórii Československa a v jeho boji za slobodu a demokraciu, dodal hovorca predsedu NR SR.





Viac k témam: predseda Národnej rady SR (NR SR), SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk - Andrej Danko navštívi Vatikán, predsedu parlamentu prijme aj pápež František © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia