Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Centrálna banka by mohla podporiť USA v obchodnej vojne, Trump by očakával víťazstvo












BRATISLAVA 15. mája (WebNoviny.sk) - Americká centrálna banka by podľa prezidenta Donalda Trumpa mohla krajinu podporiť v obchodnej vojne s Čínou.

Obe strany zvýšili clá



Spor v oblasti obchodu medzi dvomi najväčšími ekonomikami sveta sa vystupňoval a obe strany zvýšili clá. Šéf Bieleho domu na Twitteri napísal, že Čína bude stimulovať ekonomiku, aby riešila vplyv ciel.

"Čína bude pumpovať peniaze do svojho systému a pravdepodobne bude znižovať úrokové sadzby," konštatoval Trump. "Ak by sa v tom Federálny rezervný systém vyrovnal, hra by sa skončila, zvíťazíme! V každom prípade, Čína chce dohodu!" napísal Trump. Informuje o tom portál bbc.com.

Spomalenie hospodárstva a obchodná vojna



Americký prezident počas posledného roka pri mnohých príležitostiach zaútočil na Federálny rezervný systém a šéfa centrálnej banky Jeromea Powella a vytváral na nich tlak, aby udržiavali úroky na nízkej úrovni.

Centrálna banka USA normalizuje menovú politiku po tom, ako úroky roky držala mimoriadne nízko v dôsledku finančnej krízy z roku 2008. Čína sa v rovnakom čase snaží podporiť svoju ekonomiku, keďže čelí spomaleniu hospodárstva a obchodnej vojne.





Viac k témam: clá USA, obchodná vojna
Zdroj: Webnoviny.sk - Centrálna banka by mohla podporiť USA v obchodnej vojne, Trump by očakával víťazstvo © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia