Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Nemecká vláda schválila zjednodušenie odstrelu vlkov, ohrozený druh je nebezpečný pre ovce












BERLÍN 22. mája (WebNoviny.sk) - Nemecký kabinet v stredu schválil nové pravidlá prístupu k vlkom, ktoré výrazne zjednodušujú možnosť ich odstrelu, napriek tomu, že ide o ohrozený druh. Za povolenie strieľania vlkov dlho lobovalo ministerstvo poľnohospodárstva, ktoré argumentovalo najmä tým, že vlky predstavujú nebezpečenstvo pre ovce a iné domáce zvieratá.

Podľa schválenej novely, ktorú musí ešte potvrdiť parlament, bude po novom povolené strieľať vlky aj v prípade, ak nebude zrejmé, ktorý člen vlčej svorky zabil ovcu alebo iné domáce zviera.

Ministerstvo poľnohospodárstva okrem toho presadzovalo povolenie odstrelu vlkov aj bez toho, aby toto zviera napadlo ovce, čisto v rámci "preventívnych opatrení". Proti tomu sa však postavilo ministerstvo životného prostredia.

V Nemecku žije podľa oficiálnych údajov 75 vlčích svoriek, pričom jedna svorka pozostáva v priemere z piatich až desiatich jedincov.





Viac k témam: odstrel, vlk
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecká vláda schválila zjednodušenie odstrelu vlkov, ohrozený druh je nebezpečný pre ovce © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia