Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Informatika

Nová séria 5G smartfónov Huawei Mate 30 bez hlavných aplikácií Googlu je na svete












19.9.2019 (Webnoviny.sk) - Spoločnosť Huawei uviedla novú sériu 5G smartfónov Mate 30 bez nainštalovaných aplikácií Googlu, keďže čínsky technologický gigant čelí skutočnosti, že sa v tomto roku dostal na americký čierny zoznam firiem.

Séria Mate 30, ktorú firma Huawei predstavila vo štvrtok v Mníchove, bude používať open-source verziu operačného systému Android spoločnosti Google. Informoval o tom portál cnbc. com.

Huawei však pre americké reštrikcie nemohol získať licenciu na najnovšiu verziu Adroidu. Znamená to, že nové telefóny nebudú mať inštalované hlavné aplikácie Googlu, ako sú Gmail, YouTube, Google Mapy a Obchod Play.

Namiesto toho Huawei ponúkne svoje vlastné na Androide založené rozhranie nazvané EMUI10 a svoj vlastný obchod s aplikáciami. Podľa analytikov to pre Huawei vytvára nevýhodu oproti takým konkurentom, ako sú Samsung a Apple.

"Neviem, koľko užívateľov urobí tak veľa kompromisov," povedala vo štvrtok pre CNBC Annette Zimmermannová zo spoločnosti spoločnosti Gartner.





Viac k témam: 5G sieť, Huawei, Mate 30
Zdroj: Webnoviny.sk - Nová séria 5G smartfónov Huawei Mate 30 bez hlavných aplikácií Googlu je na svete © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia