Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hokej

Talentovaný Chabot sa upísal tímu Ottawa Senators na osem rokov, zarobí 64 miliónov dolárov












19.9.2019 (Webnoviny.sk) - Kanadský obranca Thomas Chabot podpísal novú zmluvu s tímom NHL Ottawa Senators. Dvadsaťdvaročný obranca sa upísal klubu z hlavného mesta Kanady na osem rokov a finančne si polepší o 64 miliónov amerických dolárov (USD).

V predošlej sezóne patril medzi najlepších obrancov zámorskej profiligy. Bol desiatym najproduktívnejším bekom základnej časti s bilanciou 14 gólov a 44 asistencií.

Vynikajúci spoluhráč



"Thomas je výnimočný talent a vynikajúci spoluhráč, ktorý má veľký vplyv na ľade i mimo neho. Je to hokejista, ktorý sa môže zlepšovať a patriť k najlepším hráčom NHL," cituje oficiálny web NHL slová generálneho manažéra Senators Pierra Doriona. Ten následne vyzdvihol aj silné stránky kanadského obrancu.

"Je to výborný korčuliar, dobre pracuje s pukom a hrá s veľkým odhodlaním. Sme presvedčení, že bude mať významný vplyv na klub Ottawa Senators, z ktorého budujeme konkurencie schopné mužstvo," dodal Dirion.

Thomasa Chabota draftovala Ottawa v roku 2015 z 18. miesta. Mladý obranca je držiteľom striebornej medaily z ostatného svetového šampionátu a v predošlej sezóne si zahral v prestížnom Zápase hviezd NHL.

Jarošova konkurencia



"Je to skvelý deň pre našich fanúšikov a celú komunitu. Teším sa, že Thomas bude v budúcnosti súčasťou úspešného tímu Ottawy," povedal majiteľ klubu Eugene Melnyk. V klube momentálne pôsobí aj slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý tak bude mať v osobe Chabota veľkého konkurenta.

Chabot sa s ročným platom osem miliónov USD zaradí na 32. miesto celej NHL, spoločne s ďalšími hviezdnymi obrancami Brentom Burnsom a Johnom Carlsonom.

Najlepšie plateným bekom zostáva Švéd Erik Karlsson, ktorý platový strop San Jose Sharks zaťaží ročne sumou 11,5 milióna USD. O 500-tisíc menej dostane Drew Doughty z Los Angeles Kings, ktorý je s krajanom Johnom Tavaresom piatym najdrahších hráčom zámorskej profiligy.





Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Talentovaný Chabot sa upísal tímu Ottawa Senators na osem rokov, zarobí 64 miliónov dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia