Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ostatné športy

Slováci začali svoje účinkovanie na ME vo vodnom póle prehrou o 11 gólov












14.1.2020 (Webnoviny.sk) -


  • aktualizované 14. január 14:45




Slovenskí vodnopóloví reprezentanti vstúpili prehrou do turnaja majstrovstiev Európy v maďarskej Budapešti. V utorňajšom súboji A-skupiny podľahli hráčom Čiernej Hory 4:15.

Slováci odohrajú v A-skupine ešte dva zápasy. Vo štvrtok 16. januára o 10.00 h nastúpia proti Nemcom, v sobotu 18. januára o 16.00 h ich čaká konfrontácia s Chorvátmi.

Zo štvorčlennej skupiny postúpi víťaz priamo do štvrťfinále, tímy na druhej a tretej priečke poputujú do osemfinále a štvrté družstvo bude bojovať o konečné 13. až 16. miesto.



Majstrovstvá Európy vo vodnom póle - muži





  • Budapešť (Maď.) - utorok:




A-skupina



Slovensko - Čierna Hora 4:15 (2:1, 0:6, 1:4, 1:4)

Góly SR: Kolárik, Marek Tkáč, Maroš Tkáč, Zaťovič, rozhodovali: Berišvili (Gruz.) a Dervieux (Fr.)

Zostava SR: Hoferica, Kozmér - Čaraj, Zaťovič, Furman, Mitruk, Molnár, Maroš Tkáč, Marek Tkáč, Bielik, Kováčik, Kolárik, Baláž



Zverenci hlavného trénera Petra Nižného mali dobrý vstup do zápasu, keď po úvodnej štvrtine viedli 2:1 najmä zásluhou šiestich úspešných zákrokov brankára Tomáša Hofericu.

Kľúčové bolo druhé dejstvo. V ňom favorizovaní Čiernohorci skórovali šesťkrát, odskočili na 2:7 z pohľadu SR a postupne zvyšovali svoj náskok.

Slovenskí hráči sa naopak trápili v útoku, v zostávajúcom priebehu duelu strelili iba dva góly a prehrali 4:15.



Hlasy



Karol Bačo (asistent trénera SR): "Naši hráči sa v bazéne trápili, pretože nás trápia zdravotné problémy. Včera večer päť hráčov zvracalo a aj ráno sa cítili otrasne. Sme radi, že vôbec mohli hrať. Na druhej strane, vedeli sme, že nás čaká veľmi kvalitný súper, Čiernohorci patria spolu s Chorvátmi k favoritom v našej skupine. Musíme sa teda sústrediť najmä na duel proti Nemcom. V prvom rade však musíme zdolať žalúdočné problémy u chlapcov."

Marek Tkáč (hráč SR): "Čierna Hora je jeden z najkvalitnejších súperov v našej skupine, majú mladý, avšak skúsený výber. Počas prvej štvrtiny sme so súperom držali krok, ale potom sme to už mali ťažké. Čiernohorci ukázali svoju kvalitu. Boli o dosť rýchlejší a my sme neboli schopní zastaviť ich protiútoky."







Viac k témam: Budapešť, majstrovstvá Európy (ME) vo vodnom póle
Zdroj: Webnoviny.sk - Slováci začali svoje účinkovanie na ME vo vodnom póle prehrou o 11 gólov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia